Στο Βατικανό ο Αλ. Τσίπρας

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει την Πέμπτη στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! –από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Η ατζέντα της συνάντησης, σύμφωνα με την εφημ. ΑΥΓΗ, θα εστιάσει στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, στην επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής, καθώς και στη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσογείο που έχει μετατραπεί σε θάλασσα-νεκροταφείο προσφύγων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων. 

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση γιατί η συνάντηση αποδεικνύει ότι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.