Κύπρος: Αυστηρή προειδοποίηση Γενικού Εισαγγελέα προς τις τράπεζες

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις τράπεζες, να παραδώσουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της οικονομίας
απηύθυνε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κληρίδης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, σύμφωνα με το directnews.gr, υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση στοιχείων από τις τράπεζες, και ότι έχουν ειδοποιηθεί  ότι αν δεν δώσουν τα στοιχεία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί ο νόμος που αφορά την άρνηση συνεργασίας με την αστυνομία και της απόκρυψης στοιχείων.
Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι εντός τριμήνου, η ανακριτική ομάδα αναμένεται να στοιχειοθετήσει υποθέσεις εναντίον ατόμων, τα οποία ενέχονται στο σκάνδαλο της οικονομίας. Διευκρίνισε,ότι πρόκειται για πολύ δύσκολες υποθέσεις και ότι για στοιχειοθέτησή τους απαιτείται προσεκτική και σε βάθος έρευνα.

Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι μεταβαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα ομάδα ανακριτών για συντονισμό με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές σε υποθέσεις που εξετάζονται παράλληλα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

«Ζητήσαμε», είπε, «τη δικαστική συνδρομή των ελληνικών Αρχών σε διάφορα θέματα που εξετάζονται από τις δικές μας ανακριτικές Αρχές και αναμένουμε ανταπόκριση. Η προσωπική επαφή θα είναι μεγάλης σημασίας». Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι δεν θα επηρεαστούν έρευνες στην Κύπρο από έρευνες που διεξάγονται στην Ελλάδα.