Θεόδωρος Πάγκαλος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο».

«Έχω συνηθίσει στην ιδέα οτι τα κόμματα δεν είναι αιώνια και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», πρόσθεσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές κόντρες στο Κίνημα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ της αισχίστης μορφής».

«Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Βενιζέλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ.
Απάντηση Βενιζέλου στον ΓΑΠ

Εντωμεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο σύνθημα των παπανδρεϊκών «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά», απάντηση η οποία σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται θα είναι πολύ σκληρή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «δεν θα μασήσει τα λόγια του. Θα καταδείξει τις ευθύνες όπου και αν βρίσκονται όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν. Θα μιλήσει για όσα έγιναν ή δεν έγιναν από το 2009 όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία και μετέπειτα και κυρίως για την κρίσιμη περίοδο που οδήγησε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011», λέει συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει και είναι ανεξέλεγκτη σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή όπου η συγκυβέρνηση αναζητά πολιτικό χρόνο και ηρεμία ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την πλευρά των δανειστών. Πολλώ δε μάλλον που το διακύβευμα στη Χαριλάου Τρικούπη μοιάζει να είναι «η συνεργασία με τη δεξιά».