Οι αγορές λένε στο Σαμαρά να φύγει και αυτός μένει για να συνεχίσει την καταστροφή!

Οι διεθνείς αγορές έπιασαν το βούρδουλα και έστειλαν το μήνυμα στους Σαμαρά, Βενιζέλο και σια, να φύγουν το ταχύτερο από την κυβερνητική εξουσία, γιατί απέτυχαν παταγωδώς στην άσκηση της οικονομικής τους πολιτικής και θεωρούνται πλέον άκρως επικίνδυνοι όχι μόνο για τη χώρα τους, αλλά και για τη διεθνή οικονομία.

Η δραματική άνοδος των spreads από τις 410 μονάδες που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις 850 μονάδες που βρέθηκαν χθες (17.10.2014) το πρωί, είναι ναι ή όχι πιστωτικό γεγονός; Ποιος προκάλεσε αυτό το πιστωτικό γεγονός και ποια λαμόγια κερδοσκόποι τσέπωσαν αρκετά δις ευρώ, από την ξαφνική τρομακτική άνοδο των spreads; Τι μπουρδολογίες είπαν οι Στουρνάρας, Χαρδούβελης και οι λοιποί κυβερνητικοί παρακεντέδες, στους ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αμέσως μετά τα Spreads πήραν φωτιά; Πότε θα μάθουμε την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών και για τις μυστικές συμφωνίες του δικομματικού καθεστώτος με την τρόικα και τους γύπες ξένους πιστωτές; Πολλά τα ερωτήματα που απαιτούν απάντησης και δικαστικής έρευνας. Ίσως ένα διεθνές δικαστήριο, να έδινε απάντηση στην πληθώρα των αναπάντητων ερωτημάτων, που μανιωδώς αποφεύγουν να μας απαντήσουν οι κυβερνητικοί αχυράνθρωποι.

Οι δικομματικοί θεσιθήρες είναι πασιφανές ,ότι, δεν ενδιαφέρονται για την τεράστια ζημιά που προκαλούν οι ανεγκέφαλες αποφάσεις τους στην εθνική οικονομία. Αυτό το οποίο τους νοιάζει, είναι η διατήρηση των οφίτσιων και τα πακέτα που ρέουν στις τσέπες τους από τις κρατικές καρέκλες που κάθονται. Επιδίωξή τους το φαγοπότι. Κύριο μέσον τους η κιτρινόμαυρη προπαγάνδα, με τους παπαχελάδες, τους πρετεντέριδες, τον θέμο και τον άδωνι. Εδώ και αρκετές μέρες, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λένε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην κυβερνητική εξουσία, θα πάμε στην δραχμή και τα spreads θα εκτιναχτούν στις 5.000 μονάδες. Για την τρομοκρατία που οι λακέδες του καθεστώτος ασκούν στους πολίτες, γιατί δεν παρεμβαίνει ο εισαγγελέας; Μήπως ο Τσίπρας φταίει, που την περίοδο 2008-2014, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 262,1 δις ευρώ (€) ή 108,3% του ΑΕΠ, εκτινάχτηκε στα 327,0 δις € ή 179,3% του ΑΕΠ. Μήπως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίνε, που την περίοδο 2008-2014, η σωρευτική μείωση του πραγματικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε -29,5%, εκτοξεύοντας το ποσοστό ανεργίας από 7,6% στο 27,0%; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, που την περίοδο 2008-2014, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα δάνεια) από 20 εκτοξεύτηκαν σε 82 δις €, και ταυτόχρονα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία από 25 εκτινάχτηκαν σε 91δις €;

Εκτός των ανωτέρω δεικτών θα μπορούσαν να απαριθμηθούν και πολλοί άλλοι δείκτες, που πιστοποιούν τις οδυνηρές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία, που έχει προξενήσει η λανθασμένη ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. Κατά την διάρκεια της περιόδου 2008-2014, την διαχείριση των Δημοσίων Οικονομικών την είχαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με οικτρό αποτέλεσμα την χρεοκοπία της χώρας το 2009 και την υποταγή της πατρίδας τον Μάιο του 2010 στην κτηνωδία των μνημονίων. Η πρόσφατη δραματική άνοδος των spreads είναι ένα σαφές σινιάλο των αγορών στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, να εγκαταλείψει την κυβερνητική εξουσία και να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές. Αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και γι’ αυτό η εθνική μας οικονομία δεν αντέχει τετράμηνη προεκλογική περίοδο. Οι αχυράνθρωποι της δικομματικής κυβέρνησης, με τους εγκάθετους κολαούζους σαν τον άδωνι, τον θέμο και τους παπαχελάδες, βλάπτουν τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας σπέρνοντας θύελλες στην πατρίδα.
άρθρο του Γιώργου Βάμβουκα στην Kontranews (18.10.2014)