Μαζικά τα συλλαλητήρια του Κ.Κ.Ε. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά (βίντεο)

ΠΑΜΕ, Συλλαλητήρια,
Μαζικά σε όγκο και παλμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι πορεύτηκαν
από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, πλημμυρίζοντας τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας.

Χαρακτηριστικό του όγκου και της μαζικότητας είναι πως όταν η κεφαλή της πορείας έφθασε στο Σύνταγμα, το τέλος της βρισκόταν ακόμα στην Ομόνοια.

Μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών δονούσαν τα συνθήματα «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού, να 'ρθουν τα πάνω κάτω» και «Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, οργανώσου τώρα για πάλη ταξική», ενώ όταν οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τη Βουλή φώναζαν το σύνθημα «Εδώ εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».

Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία των μπλοκ των Επιτροπών Ανέργων, Λαϊκών Επιτροπών και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στη Θεσσαλονίκη...
Μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.«Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος», έγραφε το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και «Η εξαθλίωση δεν μας ταιριάζει, ψηλά το κεφάλι, οργάνωση παντού», το πανό του Συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού».

Στον Πειραιά...
Μαζική πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, η οποία κατέληξε στην πλατεία Κοραή.  Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωκράτης Κόντης από την Επιτροπή Ανέργων Πειραιά, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της ΕΓ ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις...
Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμη, στη Λάρισα, Βέροια, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Καλαμάτα και Ηράκλειο.  Το Σαββάτο έγινα επίσης οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε Αργοστόλι, Ζάκυνθο, Λήμνο, Νάουσα, Ρόδο, Σπάρτη, Αλιβέρι, Αλμυρό, Ελευσίνα, Θήβα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Σκόπελο, Τρίπολη, Φλώρινα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.