Βερολίνο: Συνάντηση Βενιζέλου- Σόιμπλε

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει στο Βερολίνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η εν λόγω συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνομιλιών του κ. Βενιζέλου με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σημειώνεται ότι αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το πνεύμα της σημερινής συνάντηση των Σόιμπλε και Βενιζέλου σε ό,τι αφορά την γερμανική πλευρά είναι το εξής: Η συνεργασία με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, οι επιτυχίες της πολιτικής της είναι ορατές και δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και ούτε να κλονιστεί η εμπιστοσύνη στην χώρα. Όμως, η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δύσκολη ενώ επίσης ένα σημαντικό μέρος των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί δεν έχει εφαρμοστεί. Θέση τόσο της Γερμανίας όσο και του Eurogroup είναι ότι η υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος σε όλα του τα σημεία αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένα διάδοχο πρόγραμμα.