Η Εύβοια μπαίνει στο χάρτη των υδατοδρομίων

Με στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχουν όχι ένα αλλά τέσσερα υδατοδρόμια στο νησί της Εύβοιας ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) ολοκληρώνει τις σχετικές του διαγωνιστικές διαδικασίες. 
 
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) ανακοίνωσε τον ανάδοχο του διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στο νησί.

Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA, μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων. Τα τέσσερα υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν σε:
  • Χαλκίδα
  • Κάρυστο
  • Κύμη
  • Αιδηψό 
Μέχρι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. 

Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στόχος της Hellenic Seaplanes SA είναι μέχρι το 2016 να αναπτύξει ένα δίκτυο 112 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα. Από αυτά τα δυο θα είναι μητροπολιτικά και τα δέκα κεντρικά. Τα κεντρικά υδατοδρόμια θα έχουν τη δυνατότητα πρόσδεσης 3-5 υδροπλάνων και θα διαθέτουν χώρους αναμονής και check – in.