Σε κυβερνητική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ!

«Να μη χάσουμε ούτε ένα λεπτό», ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας το κόμμα να είναι πανέτοιμο για να αναλάβει άμεσα την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «από τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που θα αφορούν την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, επαναφορά του κατώτατου μισθού τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, αλλά και τον χώρο των ΜΜΕ», δίνοντας προτεραιότητα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης του λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτισης τώρα που η χώρα οδεύει προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως τόνισε «είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς τους βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες».

«Το επόμενο διάστημα χρειάζεται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε και πρότεινε να τεθεί η Πολιτική Γραμματεία σε διαρκή συνεδρίαση προεκειμένου να εκτιμάται καθημερινά η κατάσταση και να υπάρχει παρέμβαση όπου χρειαστεί.

Μάλιστα για να σιγουρέψει πως θα παραμείνει αρνητική η στάση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων βουλευτών στην προεδρική εκλογή, ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών τις επόμενες ημέρες με αυτές τις πλευρές.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, επικρατεί ικανοποίηση για τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διαμήνυσαν και πάλι ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο, αλλά ζητούν εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος για συγκρότηση ισχυρών συμμαχιών.

Οδεύοντας προς τις κάλπες 

Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο παρασκήνιο, ξεκινούν ήδη οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Ακόμη δεν έχει αρχίσει για τα καλά η ονοματολογία, αλλά είναι βέβαιο ότι εκτός των ημερών η συζήτηση θα ανάψει. Μέσω αυτών των διεργασιών θα «κουμπώσουν» και υποψηφιότητες ανεξάρτητων βουλευτών, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη στάση τους στην προεδρική εκλογή.

Η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος , μέσα και από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις συνεχίζεται. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι συνδιασκέψεις σε Κρήτη και Θεσσαλία. Με αυτές τις πρωτοβουλίες ενισχύεται η κυβερνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και εμπεδώνεται η αίσθηση ότι το κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Η Αριστερή Πλατφόρμα

Στο μεταξύ η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύμφωνα με το toxwni.gr, φέρεται να ζητά από τα ηγετικά στελέχη να μην βάζουν νερό στο κρασί τους και να μην υιοθετούν στάση αναδίπλωσης απέναντι σε δανειστές και συστημικές δυνάμεις, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.