01/07/14

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που η χώρα θα γίνει «κανονική» στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομίας και της ευρωζώνης είναι χωρίς βάση καθώς, η «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» που συνεχίζεται, επιδεινώνει την ήδη νοσηρή κατάστασή της υποστηρίζει στην «Εποχή» ο καθηγητής, Κώστας Βεργόπουλος*.

Τα τελευταία χρόνια, όποτε αναφέρω, και το κάνω συχνά, τη βαθύτερη πεποίθησή μου πως ο ελληνισμός βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα, οι περισσότεροι συνομιλητές ή ακροατές μου θεωρούν πως κάνω απλώς ένα σχήμα λόγου, για να υπογραμμίσω το βάθος της κρίσης. Ωστόσο –δυστυχώς– εννοώ ακριβώς αυτό που υποστηρίζω.

«Ισοδύναμα» μέτρα για την εξοικονόμηση της νοσοκομειακής δαπάνης και για τον εξορθολογισμό του συστήματος Υγείας, αντιπροτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απέναντι στην εφαρμογή του μέτρου είσπραξης 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, από 1 Ιανουαρίου...

Το λαϊκό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επιτίθεται κατά της Ελλάδας στοχεύοντας ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε άρθρο με τίτλο "Lashes Out Against Greece" το περιοδικό χαρακτηρίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ως... "ψεύτη" - "liar" - και ακόμα γράφει οτι...

Στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του στο Project Syndicate με τίτλο "The World Economy’s Shifting Challenges", για τις προκλήσεις της επόμενης χρονιάς όπου τονίζει ότι...

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC καταγράφονται ορισμένες από τις προκλήσεις που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η Ευρώπη το 2014. Σε αναφορά για την Ελλάδα υποστηρίζεται ότι αναμένονται «νέες ανατροπές» στη χώρα από την οποία άρχισε η κρίση.

Το περιοδικό der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση αποκαλύπτει ότι με το θέμα έχει ασχοληθεί πριν από μια δεκαετία και η εισαγγελία του Μονάχου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα λόγω άρνησης της Αθήνας να συνεργαστεί.

Παρά τις δυσκολίες του εργατικού κινήματος, παρά μια σχεδόν γενικευμένη μοιρολατρία, φαίνεται ότι στην κοινωνία υπογείως λειτουργούν ιδιαίτερα θετικές διεργασίες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.