Μανώλης Γλέζος «κατά» Μάρτιν Σουλτς

Σε παρέμβαση του, κατά την διαδικασία έναρξης της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, υπέβαλε πρόταση στον προεδρεύοντα Μάρτιν Σούλτς, να εγκρίνει το Σώμα μία ειδική συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Γλέζος, το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρθηκε εναντίον του Μάρτιν Σούλτς υπογραμμίζοντας ότι:

«Λυπάμαι πολύ, κύριε πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;», αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλλει την σχετική πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων.