ΚΚΕ: Η νέα συμφωνία με την Ε.Ε θα περιέχει παλιές και νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις,

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου εξέδωσε το ΚΚΕ. για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup.

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΚΚΕ «το ''παιχνίδι των λέξεων'', για το πώς θα εμφανίσει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό τη νέα συμφωνία, δε μπορεί να κρύψει την ουσία: Ότι παρά τις όποιες διαφορές κι αυτή η συμφωνία με την Ε.Ε θα περιέχει παλιές και νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, με ανάπτυξη για το κεφάλαιο, λιτότητα για το λαό και με στόχο να πληρωθεί ένα δυσβάσταχτο χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι».

To σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθεί να κρύψει απ' το λαό ότι η νέα συμφωνία, που διαπραγματεύεται με την ΕΕ και τους δανειστές, θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ότι το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από άλλα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα «τύπου ΟΟΣΑ» και ότι η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο. 

Πάνω απ' όλα η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν επιτυχία την πιθανή συμφωνία και να πείσει το λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων και της ανάκτησης των απωλειών και να συμβιβαστεί με ψίχουλα. 

Ο λαός, με την πάλη του και σε ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια, μπορεί να επιβάλλει φιλολαϊκές λύσεις. Αυτός είναι ο δρόμος μιας αγωνιστικής και πραγματικά περήφανης στάσης, για να υπάρχει πραγματική νίκη του λαού»..