Ομπάμα σε Μέρκελ: Περιμένουμε τις γερμανικές προτάσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη (Video)

Την πρόταση της Γερμανίας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή τους. 

«Ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρέοδρος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Πρόσθεσε δε ότι μία τέτοια ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Ελλάδα, αρκέστηκε να απαντήσει ότι η Γερμανική πολιτική επικεντρώνεται στο να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό που μετράει, τόνισε, είναι τι θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο Eurogroup. Έχουμε συμφωνήσει, είπε, σε ένα πρόγραμμα, στη βάση αυτού θα συζητήσουμε. 

«Την Τετάρτη, θα υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική, από το 2010, έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι: θα πρέπει να προσπαθήσετε (η Ελλάδα) και οι υπόλοιποι θα δείξουν αλληλεγγύη. Τα προγράμματα αποτελούν τη βάση για τις συνομιλίες. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

 huffingtonpost.gr