Με διαδικασία κατεπείγοντος η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις

Αποδέχθηκαν οι Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την πρόταση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι πρέπει η ρύθμιση να ψηφιστεί άμεσα «επειδή θα χρειαστούν πάνω από 20 μέρες για να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, και αν πάμε με κανονικές ημερομηνίες θα έχουμε χάσει τον Απρίλιο». Ακόμη, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί παράταση στα κριτήρια χάραξης του αιγιαλού ώστε να μην χαθεί η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν τη φορολόγηση των τριγωνικών συναλλαγών και πρότεινε να μην υπάρξει άμεση ρύθμιση του προβλήματος, αλλά να γίνει διάλογος: «Τι το κατεπείγον υπάρχει σε ζητήματα τριγωνικών συναλλαγών;» αναρωτήθηκε.

Η ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης, εστίασε την κριτική της στην παρουσία ρυθμίσεων για την κατάργηση του Παράκτιου Μετώπου Α.Ε. και τη μεταβίβαση των ακινήτων της στο ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο σύντομα θα έρθει νέος νόμος.

«Επίτηδες η κυβέρνηση κολλά τα άρθρα για να αναγκάσει τη Βουλή να ψηφίσει θέματα που αν ερχόντουσαν κανονικά ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα ψήφιζαν», ισχυρίσθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ένας λόγος που βιαζόμαστε είναι τι παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το πλεόνασμα είναι μόνο 0,3%. Άρα οι δράστες της σημερινής πραγματικότητας να μη γίνονται εύκολα τιμητές», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και πρόσθεσε:

«Όλες οι ρυθμίσεις αφορούν την επανεκκίνηση της οικονομίας και αυτό είναι μείζον και κατεπείγον». «Να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και πώς δρούμε δημόσια γιατί η εμπιστοσύνη στην αγορά είναι το άλφα και το ωμέγα για να σώσουμε την παρτίδα και την πατρίδα», είπε ο Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζοντας την διαδικασία του κατεπείγοντος.
 toxwni.gr