2 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Τη διάθεση ποσού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από αδιάθετα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χρήματα τα οποία θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής, τα οποία θα διατεθούν κυρίως στους τομείς της ανεργίας των νέων και της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα καταστεί εφικτή η υιοθέτηση ενός συστήματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα χρήματα όχι για την διάρθρωση ταμείων αλλά για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι «με αυτά τα κονδύλια θα δοθεί απάντηση στην ανεργία των νέων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και υπουργών Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα» επεσήμανε. Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε, ότι διεξήχθη συζήτηση και για το διατλαντικό εμπόριο, λέγοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
mignatiou.com