Ο «έντιμος συμβιβασμός» η επιδίωξη στη μίνι «Σύνοδο Κορυφής»

Ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού του ως πρωθυπουργός έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και με τους επικεφαλής των δυο ισχυρών πόλων της Ευρώπης, επιζητώντας πολιτική λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Όπως εκτιμά το Crashonline, ο Αλέξης Τσίπρας σε μία μίνι «Σύνοδο Κορυφής» με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ, θα επιδιώξει ένα έντιμο συμβιβασμό. Το μήνυμα το έστειλε άλλωστε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Σήμερα κ την Δευτέρα, η χώρα πρέπει να περάσει τον «κάβο» αβλαβώς. Ο Τσίπρας έχει και την εντολή και την λαϊκή στήριξη για «έντιμο συμβιβασμό» ήταν το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter. Άρα, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στη συνάντηση με τη διάθεση να πετύχει μια συμφωνία, γνωρίζοντας ότι μια συμφωνία έχει στοιχεία που παίρνεις αλλά και στοιχεία που δίνεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία της Ελλάδας και πριν την κατ” ιδίαν συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.