Ανάπτυξη μετά τον Ιούνιο αν κλείσει η συμφωνία βλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης (βίντεο)

Αισιόδοξος για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας μάλιστα στη Βουλή και για ανάκαμψη μετά το μήνα Ιούνιο. Συγκεκριμένα μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ο υπουργός βλέπει ανοδικές κινήσεις στις αγορές, έκδοση ομολόγων, βιώσιμο χρέος καθώς και αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών όπου τονίζεται πως «η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Συζήτηση στη Βουλή για τα επικίνδυνα cds

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το thepressproject.gr, ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης που είχε καταθέσει ερώτηση για τα επικίνδυνα cds, μίλησε για «κερκόπορτα ελέγχου ενάντια κρατών που δίνουν μάχη δημοκρατίας, από κερδοσκόπους οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ασφάλιστρα κινδύνου γα ομόλογα που δεν έχουν στην κατοχή τους, με στόχο να εκβιάζουν τις νόμιμες κυβερνήσεις».

«Μπορεί η ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει, ώστε να απαγορευθεί η κατοχή ασφαλίστρων κινδύνου για ελληνικά ομόλογα ώστε αυτή η κερκόπορτα να κλείσει», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

Απαντώντας ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα στο πλαίσιο του Ecofin, καθώς όπως είπε, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της αλλά υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συντάσσονται μαζί της, καθώς αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Διευκρίνισε παράλληλα, ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί σε εθνικό πλαίσιο, αλλά απαιτείται παγκόσμια συμφωνία ή τουλάχιστον ευρωπαϊκή», ενώ δεν απέκλεισε, για συμβολικούς έστω λόγους όπως είπε, η Ελλάδα να απαγορεύσει την πώληση γυμνών cds.