Απαιτούν συγκυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία.

Η συγκυβέρνηση με Ποτάμι, ΝΔ ή και ΠΑΣΟΚ ή δεν θα υπάρξει συμφωνία. Αυτός είναι ουσιαστικά ο εκβιασμός των δανειστών-εταίρων προς τον Αλέξη Τσίπρα με την απαίτηση και εγχώριων παραγόντων.
Βασικός στόχος των Ευρωπαίων αλλά και των Ελλήνων που μάχονται λυσσαλέα τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και παραμένει να ρίξουν ή να ακυρώσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να είναι άκρως προσβλητικοί και απειλητικοί με χυδαίο τρόπο, αξιώνοντας απόλυτη υποταγή. Γι αυτό όσες υποχωρήσεις και αν κάνει ο Αλέξης, οι διαπραγματευτές βάζουν στο τραπέζι συνεχώς καινούργιες απαιτήσεις. Η περίφημη συμφωνία υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει. Οι γερμανοί σε συνεργασία με έλληνες παράγοντες, σύμφωνα με το omegapress.gr, επιλέγουν επανάληψη του 2011, τότε που έπεσε ο Παπανδρέου και επέβαλλαν κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Τι απαντά ο Τσίπρας; Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του, σωστά φωνάζει πως το θέμα είναι πολιτικό και επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία η σύγκρουση με τον Στουρνάρα που πρακτικά ήταν απολύτως προειδοποιητική. Ζητά από τους ευρωπαίους να συζητηθεί το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας την Πέμπτη και την Παρασκευή (20-21.5). Ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει τα ζητήματα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και θα ζητήσει οριστική απάντηση. Η αλήθεια είναι πως σε πολιτικό επίπεδο το κλίμα ήταν πάντα θετικό και στην πενταμερή με Ολάντ, Μέρκελ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως και στο Βερολίνο. Όμως στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών το κλίμα είναι διαφορετικό, και σε τεχνικό επίπεδο ακόμα χειρότερο. Αρα μιλάμε για κοροϊδία. Παρ όλα αυτά ο έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει την προσπάθεια του και στην Ρίγα, εξηγώντας πως οι υποχωρήσεις έχουν γίνει, πως έτσι κι αλλιώς οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για την μεγάλη συμφωνία και πως η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά το καλοκαίρι προς τους ευρωπαίους.

Εκλογές στον ορίζοντα
Αν οι ευρωπαίοι συνεχίσουν τον εκβιασμό τότε ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Οι ευρωπαίοι παρά τις μεγαλοστομίες δεν θέλουν ένα πιστωτικό γεγονός μέσα στο ευρώ, το ίδιο και οι αμερικανοί. Στο εσωτερικό της χώρας ο Α. Τσίπρας δεν έχει άλλο δρόμο από τις εκλογές. Γιατί πραγματικά η λαϊκή εντολή που έχει πάρει είναι να μην εφαρμόσει νέα λιτότητα.Να μην αποδεχθεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών που θέλουν την Ελλάδα εκτός από αποικία χρέους και χώρα των 400 ευρώ γενικώς. Οι εκλογές πράγματι θα φέρουν μια αναστάτωση, πράγματι διαιωνίζουν την αβεβαιότητα, όμως δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αποδεχθεί το σενάριο των δανειστών, μια επανάληψη του 2011. Και όταν βγει στο μπαλκόνι αυτή τη φορά έχει πολλά να πει. 
Σε ότι αφορά την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ (αριστερή πλατφόρμα) και τις αντιρρήσεις πολλών ακόμα σε ότι αφορά τις υποχωρήσεις που έχουν ήδη γίνει, ο Α. Τσίπρας έχει πάρει και εδώ τις αποφάσεις τους και έχει πολλά να πει. Έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως πάνω απ όλα είναι η χώρα και μετά το κόμμα ή κάποια αριστερή πτέρυγα του. Η αλήθεια είναι πως αντιρρήσεις υπάρχουν αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Αριστερή Πλατφόρμα είναι ανεύθυνη και δεν αισθάνεται την μεγάλη ευθύνη έναντι της χώρας. Γι αυτό και οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε εσωκομματικό επίπεδο είναι πιο εύκολες απ ότι φαντάζουν