Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα εκτός ευρώ έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει θεαματικά!

Αναφορικά με το κλίμα εκβιασμών και πιέσεων σε βάρος της χώρας μας αλλά και τις εξελίξεις στην Ισπανία, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν παρενέβη στη σεναριολογία περί Grexit και με άρθρο του στους «Times» της Νέας Υόρκης, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου στις ευρωπαϊκές ελίτ και ιδιαίτερα αυτή της Γερμανίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα εκτός ευρώ έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει και μάλιστα θεαματικά, βάζοντας με το παράδειγμά της «βόμβα» στο νεοφιλελεύθερο κατασκεύασμα της ευρωζώνης.

Μάλιστα, ο αμερικανός οικονομολόγος προειδοποιεί ότι η Γερμανία ίσως επιχειρήσει να σαμποτάρει την ελληνική πορεία μετά την έξοδο από την ευρωζώνη. Ειδικά αυτή η αναφορά για ενδεχόμενο γερμανικό σαμποτάζ, ίσως δεν αποτελεί μόνο προσωπική άποψη του Π. Κρούγκμαν αλλά απειχεί γενικότερους προβληματισμούς του αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος δεν θέλει να διακινδυνεύσει σε καμία περίπτωση της δικές του επιδιώξεις. 
Στο άρθρο, ο Π. Κρούγκμαν καταλήγει απευθύνοντας το εξής ερώτημα προς τους λεγόμενους θεσμούς: «είστε πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να ξεκινήσετε να πηγαίνετε προς αυτή την κατεύθυνση;».