Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: «Το ΔΝΤ να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των συντάξεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα»

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC) δηλώνει έντονα την αντίθεση της με τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα.

Σε σημερινές δηλώσεις της, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, συμπαρατάσσεται με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και υποστηρίζει, ότι οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιμένει στα μέτρα λιτότητας, οδηγούν σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ εμποδίζουν τις προσπάθειες για ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την ITUC, οι πιέσεις αυτές οδηγούν την ελληνική κυβέρνηση στο δίλλημα του να διαλέξει, από τον επόμενο κιόλας μήνα, ανάμεσα στο να διατηρήσει ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες και να καταβάλλει τις συντάξεις ή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς ένα διεθνή δανειστή, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Η κ. Σάραν Μπάροου, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι το ΔΝΤ «κρατά την πιο σκληρή στάση μεταξύ των δανειστών και πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην προχωρήσει σε εκταμιεύσεις δανείων, ενώ απαιτεί περικοπές συντάξεων, με τη βασική σύνταξη να είναι 360 ανά μήνα, δηλαδή κάτω από το επίπεδο διαβίωσης».