ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός! - Με πλεοψηφία 178 ψήφων εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 178 ψήφων υπέρ έναντι 120 ψήφων κατά επί συνόλου 298 ψηφισάντων, το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της πρότασης του υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να γίνει δεκτή ή να απορριφθεί η πρόταση των θεσμών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελληνών. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τη δική τους πρόταση σημοψηφίσματος.

Μετά την έκδοση του αποτελέσματος η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει το προεδρικό διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να το υπογράψει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ της πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών. Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Αλ. Τσίπρας:  «Με το ΟΧΙ υπερασπιζόμαστε: Δημοκρατία, Ισότητα, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια»

Με τόλμη, θάρρος, αρετή και πατριωτισμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον λαό σε μία «επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας, Δημοκρατίας αλλά και εθνικής ομοψυχίας» με φόντο το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε το δικαίωμα και την ελπίδα του λαού να σταματήσει η χώρα να είναι μία αποικία χρέους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε την ταφόπλακα της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε την δυνατότητα σε οργανισμούς τεχνοκρατικούς, που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν λογοδοσία να απαγορεύουν σε ένα κυρίαρχο λαό να αποφασίζει για τον τόπο και το μέλλον του. Είναι επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «θα δώσουμε λογαριασμό στην ιστορία, στο μέλλον του λαού που αξίζει να ζει με μία προοπτική και μία ελπίδα».

«Επί 5 μήνες είχατε προεξοφλήσει ότι θα φέρουμε μνημόνια. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη ούτε σε σας ούτε στους άλλους», υπογράμμισε και κάλεσε το ΚΚΕ να μην ταυτίζεται με τη Ν.Δ.. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί σε μικροκομματική αντιπαράθεση την ώρα που «είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία», ενώ τόνισε πως «η επόμενη μέρα θα είναι πιο ισχυρή διαπραγματευτικά, αλλά θα είναι και η ώρα της αλήθειας για τους πιστωτές. Θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, ότι δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε». «Η πρόθεσή μας για μία έντιμη συμφωνία θα παραμένει διαρκώς στο τραπέζι», υπογράμμισε και πρόσθεσε «τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες ομοψυχίας».

«Κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα απόρριψης του μνημονίου σε δημοψήφισμα για το νόμισμα υπονομεύει την ίδια δημοκρατική διαδικασία», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας προς όλους ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε επισκέπτης ούτε φιλοξενούμενος στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως «πολλοί θα ήθελαν να αποτρέψουν την δημοκρατική επιλογή» και απάντησε στον Πρόεδρο της ΝΔ που χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πραξικόπημα. «Είναι πραξικόπημα η επιλογή της Δημοκρατίας;», αναρωτήθηκε.

Απάντησε ακόμη στο αίτημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην εγκρίνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Άκουσα να ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραβιάσει το Σύνταγμα. Είναι πολιτειακά επικίνδυνη επιλογή. Ζητάτε να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής; Χρειάζεται αυτές τις ώρες τόλμη, θάρρος, αρετή, πατριωτισμός. Σας διαβεβαιώνω πως όλα τα παραπάνω τα διαθέτει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε χειροκροτούμενος.

Αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι ταυτόχρονα απόλυτη δέσμευση ότι το αποτέλεσμα θα γίνει απόλυτα σεβαστό». «Η απόφασή μας δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη, αλλά με τις πρακτικές που προσβάλουν την Ευρώπη. Είναι απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη και αξιοπρέπειας απέναντι σε τακτικές ωμού εκβιασμού», ανέφερε και αντιπαρέβαλε την στάση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης: «κάποιοι έχουν προεξοφλήσει ότι είναι μονόδρομος και είπαν πως «ότι και να φέρετε θα το υπογράψουμε», ενώ άλλοι δεν χρειάζεται να το πουν γιατί το έκαναν αυτό επί 5 χρόνια».

«Χθες μας εκβίάαζαν με την ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, τον πανικό, την κινδυνολογία. Κάποια στιγμή οι εκβιασμοί στερεύουν. Θυμάμαι μία φράση που είχε πει ένας Αμερικανός την περίοδο του οικονομικού κραχ: «ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος». Το μόνο που έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός είναι ο φόβος. Ξεκίνησε η εκστρατεία φόβου που θα κλιμακωθεί. Όμως αυτό καμιά φορά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. πεισμώνει ο κόσμος», προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε εμφατικά: «είμαστε λαός που αγαπά την ειρήνη, όμως, όταν μας κηρύττουν τον πόλεμο, ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε».

Απάντησε ακόμη σε όσους, όπως είπε, «αναμασούν το επιχείρημα των ακραίων του Βερολίνου, ότι η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στη λιτότητα». «Μπορούμε αυτό να το αποδεχθούμε; Να μην το αμφισβητήσουμε; Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και στους λαούς της Ευρώπης που μας είδαν ως μία ελπίδα. Τελειώνει το όραμα των λαών για Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε, δηλώνοντας ότι «θα διασφαλίσουμε ότι ο λαός μας θα είναι ο κύριος των αποφάσεών του».

Ο Πρωθυπουργός επέκρινε τους θεσμούς ρωτώντας «για ποιον δουλεύουν; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;» και λέγοντας ότι δεν αξιοποίησαν την δημοκρατική ευκαιρία της 25ης Ιανουαρίου και «επέλεξαν να παραμείνουν τρόικα που σκοτώνει την Δημοκρατία στην Ευρώπη». «Η Ευρώπη έχει μακρά παράδοση δημοκρατίας που δεν την έστησε ούτε το Eurogroup ούτε το ΔΝΤ που φαίνεται πως ήρθε για να διχάσει την Ευρώπη», πρόσθεσε και σημείωσε πως «επικράτησαν μεταξύ των θεσμών και των εταίρων οι ακραίες φωνές, όσο και αν υπήρχαν καλές προθέσεις, ιδίως από την πλευρά Γιουνκέρ». «Η επιμονή να είναι και το ΔΝΤ στην απόφαση περιόρισε ασφυκτικά κάθε πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού. Στην προσπάθεια αυτή εξαντλήσαμε κάθε όριο συμβιβασμού. Ίσως κάποιοι να το είδαν ως ευκαιρία για εκδίκηση και τιμωρία μίας διαφορετικής φωνής στην Ευρώπη, να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο ότι δεν υπάρχει χαραμάδα μέσα στην Ευρώπη», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή ιστορία με μελανά χρώματα όχι γιατί κάποιοι αποφάσισαν έξω και πέρα από κάθε διαδικασία να συνεδριάσουν στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο – η χώρα μας είναι και κάποιοι επιχαίρουν – αλλά γιατί σε ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον». «Σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών μας είπα ότι δεν επιτρέπουν στη Δημοκρατία να αναπνεύσει. Και η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη. Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισλεμπλουμ να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό, για να διαφυλάξουμε την δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Το δημοψήφισμα θα γίνει την επόμενη Κυριακή είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Και ο λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα και όλοι θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Προειδοποίησε δε πως «καμιά φορά οι εκβιασμοί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι όλα ένα παιχνίδι. Όμως η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι». «Αυτό το παιχνίδι τελείωσε με την ετυμηγορία του λαού στις 25 Γενάρη και θα τελειώσει οριστικά με τη νέα ετυμηγορία την επόμενη Κυριακή», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «όσο μεγαλύτερες είναι οι αντιδράσεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που δεν μπορεί να κρυφτεί».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι δανειστές «δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε. Μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια. Να επιτεθούμε στους μισθωτούς και συνταξιούχους, Να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα ακόμη μνημόνιο ύφεσης και αργού θανάτου. Αρνηθήκαμε. Άρνηθήκαμε όχι τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας και της οικονομίας σε αλλότρια συμφέροντα ως αποικία».

«Ο ελληνικός λαός είμαι βέβαιο ότι θα πει όχι στο τελεσίγραφο» υπογράμμισε και τόνισε πως «αυτό το όχι θα είναι ένα μεγάλο ναι στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει ένα τελεσίγραφο που προσβάλλει τις αρχές της Ευρώπης».  -  Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα ΕΔΩ

Πάνος Καμμένος: Οι δανειστές θέλουν να ταπεινώσουν την Ελλάδα

ΠΥΡΑ κατά των θεσμών και της πρότασης που κατέθεσαν προς την Ελλάδα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε η πρόταση που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί ταφόπλακα της οικονομίας η οποία οδηγεί σε αφοπλισμό της χώρας και σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας. «Ζητούν την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την βαριά φορολογία των αγροτών, ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες…» είπε.

»Οι δανειστές έδειξαν ότι δεν επιθυμούν συμβιβασμό αλλά να υποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Μια μείωση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων θα οδηγήσει σε ένα γερασμένο στρατό. Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνούν το δάχτυλο, να του κλείνουν τις τράπεζες είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

«Οι 16 σελίδες, θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδος» εξήγησε και κατέληξε: «Το δημοψήφισμα αφορά όλη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα» - Η ομιλία του Π. Καμμένου ΕΔΩ

Αντ. Σαμαράς: «Το Δημοψήφισμα αφορά μια πρόταση «που δεν υπάρχει πια...» 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τεταμένη συζήτηση στη Βουλή.

Η ομιλία του διακόπηκε ωστόσο έπειτα από «εξέγερση» των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι κάλεσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατέβει από τα έδρανα, υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της απαγορεύει να μιλά ως βουλευτής και ταυτόχρονα να προεδρεύει της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς κατέβηκε λίγο αργότερα από το βήμα. «Δεν είσαι δικτάτορας, είσαι πρόεδρος της Βουλής» είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε το λάθος της κατέβηκε τελικά από το προεδρείο, οπότε ο κ. Σαμαράς επανήλθε.

Ο τέως πρωθυπουργός δήλωσε πως το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των δανειστών, αλλά αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Τόνισε ακόμα ότι το δημοψήφισμα αφορά μια πρόταση «που δεν υπάρχει πια».

Η αρνητική απάντηση στο δημοψήφισμα που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με αυτοκτονία, είπε, και χαρακτήρισε ασαφές το ερώτημα, εκτιμώντας πως άλλοι θα ψηφίσουν «όχι» για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και άλλοι για να φύγει.

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της, καθώς αντί να προσφέρει 11 δισ. ευρώ σε παροχές, όπως είχε υποσχεθεί, προτείνει μέτρα 8 δισ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προβλέπουν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το «
mail Χαρδούβελη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση «ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών» και ότι η πρότασή της «διαφέρει ελάχιστα» από την πρόταση των θεσμών.

Σχολιάζοντας τις ουρές σε
ATM και σουπερμάρκετ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης γονατίζουν τη χώρα «χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο».

Δήλωσε πως το κόστος της αδράνειας της κυβέρνησης τους τελευταίους πέντε μήνες ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να αποδείξει.

«Κάνατε τη χώρα Ζάμπια σε πέντε μήνες» είπε.
Διερωτήθηκε ακόμα πώς η κυβέρνηση θα αποπληρώσει τα χρέη της εντός της χώρας. - Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά ΕΔΩ

Δημήτρης  Κουτσούμπας: «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης
 
Να πει ένα μεγάλο "ΟΧΙ", τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

"Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική" επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι "θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.  - Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ΕΔΩ
 
Σταύρος Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Δεν είναι η μάχη που θέλαμε, είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε, ήταν η φράση με την οποία άρχισε την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, η οποία διεξήχθη νωρίτερα στη Βουλή.

«Η απόφαση του κ.Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι το μεγάλο του λάθος που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός ούτε αύριο η ιστορία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε ότι «θα πρέπει ήδη να προβληματίζεται που την απόφασή του έχουν χειροκροτήσει προς στιγμήν η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι ΑΝΕΛ».

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού επιτέθηκαν με σκληρό τρόπο στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όπως ειπώθηκε, θα οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια.Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας εκτίμησε ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει ως εχθρούς και προδότες όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία. -  Η ομιλία του Στ. Θεοδωράκη ΕΔΩ

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Η ΧΑ θα είναι συνεπής στην γραμμή κατά των μνημονίων

ΥΠΕΡ του δημοψηφίσματος και κατά της πρότασης των εταίρων δήλωσε ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το δημοψήφισμα έχει ήδη γίνει στις 25.1. Επρεπε εξ αρχής να καταγγείλετε το μνημόνιο».

«Η ΧΑ θα είναι συνεπής στην γραμμή κατά των μνημονίων. Εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετά τις εκλογές. Συμφωνούμε σε δημοψήφισμα με το οποίο πιστεύουμε ότι ο λαός θα απορρίψει την ιταμή πρόταση Ευρωπαίων» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι οποιαδήποτε συμφωνία υπογράψει η κυβέρνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει διαγραφή χρεών.

«Η Ευρώπη είναι Ελληνική και όχι η Ελλάδα Ευρωπαϊκή» σημείωσε καταγγέλλοντας τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ.- Οι ομιλίες Χρ. Παππά και Ν. Μιχαλιλιάκου ΕΔΩ

Φώφη Γεννηματά: «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, «ΝΑΙ» στις εκλογές

ΝΑ ΑΡΕΙ την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

«Επί πέντε μήνες πελαγοδρομούσατε, δίχως σχέδιο, δίχως προτάσεις» επισήμανε η κ. Γεννηματά, ασκώντας κριτική στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην θέσει ζήτημα χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο.

Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό, εξήγησε εν συνεχεία, τονίζοντας ότι εξαρχής έπρεπε να συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Η αποτυχημένη διαπραγμάτευση οδηγεί στο αδιέξοδο» κατήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στηλιτεύοντας τις πράξεις της κυβέρνησης, οι οποίες οδήγησαν στη διάλυση κάθε πιθανότητας συνεργασίας με τις χώρες του Νότου. - Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου