Κάποιος να σταματήσει τον Τσίπρα....

ΚΑΙ στον Guardian: ανάλυση τον μηνυμάτων που έστειλε η Ευρώπη στην ελληνική κυβέρνηση- από τον Ian Traynor, σύμφωνα με την ιστοσελίδα efsyn.gr.


Πρέπει να σταματήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα: το βαθύτερο μήνυμα των ηγετών της Ευρώπης!


«Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ήταν ο πρώτος ανώτατος Ευρωπαίος πολιτικός που εξέφρασε την προσωπική άποψη πολλών- ότι ο 'Ελληνας πρωθυπουργός αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή τάξη.

Μια ημέρα πριν την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος, τα μεγάλα όπλα της Ευρώπης παρατάχθηκαν, ο ένας μετά τον άλλον για να πουν στους Ελληνες με κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημαίνει ότι λένε αντίο στο ευρώ....

Οι ηγέτες εμφανίστηκαν με συννεφιασμένα πρόσωπα, παραιτημένοι, απελπισμένοι και ικετεύοντας την Αθήνα να το ξανασκεφτεί, να το ξανασκεφτεί και πάλι και να κάνει ένα βήμα πίσω από την άβυσσο...
Εγιναν όμως και σκληρές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, στο νεαρό Ελληνα πρωθυπουργού, του οποίου οι πολιτικές ακροβασίες προχώρησαν περισσότερο από ότι πίστευε κανείς ότι είναι δυνατόν...

Στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Λονδίνο, μια καγκελάριος, δυο πρόεδροι και ένας πρωθυπουργός συγκάλεσαν υπουργικά συμβούλια, ηγέτες κομμάτων και ανώτατους αξιωματούχους, συναντήσεις αφιερωμένους αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ο πρώτος στο προσκήνιο. «Είναι το δικαίωμα των Ελλήνων να πουν πως θέλουν να είναι το μέλλον τους», είπε «Το διακύβευμα είναι εάν οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη ή να διακινδυνεύσουν την έξοδο».

Η Αθήνα επιμένει πως δεν είναι αυτό το ερώτημα στο περίπλοκο ερώτημα που έχει συντάξει για το δημοσίευμα, αλλά το Βερολίνο, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες έχουν κάνει σαφές ότι η ψηφοφορία της 5ης Ιουλίου είναι για την παραμονή στην ευρωζώνη ή την επιστροφή στη δραχμή.

Στην, πιθανότατα, μεγαλύτερη ομιλία της καριέρας του, ο προέδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ εμφανίστηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Βρυξέλλες του μπροστά από ένα γιγάντιο σκηνικό με την ελληνική και την ευρωπαική σημαία.

Ηταν παθιασμένος, πικραμένος και υποκριτικός στις εκκλήσεις του προς τον Ελληνικό λαό, προκειμένου να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο ευρώ και στους όρους διάσωσης του, υποστηρίζοντας ότι αυτός και οι πιστωτές και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει για το συμφέρον των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας είπε ψέματα στον λαό του, εξαπάτησε και πρόδωσε τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές και διαστρέβλωσε τους όρους του μνημονίου που σκίστηκε όταν οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και προκηρύχθηκε δημοψήφισμα, είπε.

«Νιώθω προδομένος. Εχω τους Ελληνες στην καρδιά μου. Γνωρίζω τις δυσκολίες τους... πρέπει να μάθουν την αλήθεια... Θα ήθελα να τους ζητήσω να ψηφίσουν "ΝΑΙ"... το "ΟΧΙ" σημαίνει ότι η Ελλάδα λέει "ΟΧΙ" στην Ευρώπη».

Kαι στη χώρα όπου υπολογίζεται ότι 11.000 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει στη διάρκεια των δυσκολιών που προκάλεσε η λιτότητα, ο Γιούνκερ προσέφερε μια ατυχή συμβουλή: «Λέω στους Ελληνες, μην αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε τον θάνατο»

Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ παράσταση του Γιούνκερ ήταν και έμοιαζε σαν να θρηνεί ήδη τον θάνατο μιας Ευρώπης στην οποία έχει αφιερώσει όλη του την πολιτική καριέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου