Ζητούν αλλαγές οι ΑΝΕΛ στο ν/σ για ελληνική ιθαγένεια

Νίκος Μαυραγάνης,  βουλευτής Ευβοίας
ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, από την πλευρά των ΑΝΕΛ προανήγγειλε ο βουλευτής Ευβοίας του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές σε τέσσερα άρθρα.

Συγκεκριμένα οι ΑΝΕΛ ζητούν να αλλάξει το άρθρο 1 για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στην πρώτη Δημοτικού. Επίσης, τα άρθρα 7 και 8, όπου θεσπίζεται επιδοματική πολιτική για τους μετανάστες και το άρθρο 10 που προβλέπει τη θεσμοθέτηση ειδικών οικονομικών ζωνών.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεραμύνθηκε της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την απλή εγγραφή τους στην Α' Δημοτικού λέγοντας «επιμένουμε σε αυτή τη ρύθμιση γιατί πιστεύουμε ότι ο διαχωρισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ να έχουν αυτό το προνόμιο της ελληνικής ιθαγένειας«.

Στο πλαίσιο αυτό, απέρριψε τροπολογία που κατέθεσε το Ποτάμι για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μετά την ολοκλήρωση της έκτης Δημοτικού.

ΑΦΗΣΕ, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το διαχωρισμό του πρώτου άρθρου σε δύο (ένα για τα παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα και ένα για τα παιδιά που μεγάλωσαν εδώ), διαχωρισμό που ο εισηγητής της ΝΔ, Γεώργιος Γεωργαντάς, ζήτησε, προκειμένου να ψηφίσει μόνο το δεύτερο σκέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου