ΒΟΥΛΗ - Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Παρουσία Τσίπρα τα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται στη Βουλή η συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, παρακολουθεί στη Βουλή την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά πορίσματα των εργασιών της, τα οποία και θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε επιστολή, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι- όπως τόνισε- εμποδίστηκε να παραστεί λόγω της συνάντησής του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου