Τζακ Λιου: Χρειάζεται μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ακόμη πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance μία ημέρα πριν διεξαχθεί μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

ΕΞΑΛΟΥ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.

«Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά τις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού», ανέφερε.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία», είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο "ΣΟΚ".
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου