Συνεδριάζει η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. για να καθορίσουν την στάση τους στον Κυβερνητικό σχηματισμό - «Βράζει» και ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ της τελικής συμφωνίας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 14:30, όπου θα αποτιμηθεί το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης και η στάση του κόμματος στη Βουλή.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ εμφανίστηκε επιφυλακτική για το αν η συμφωνία θα γίνει δεκτή από τους ΑΝ. ΕΛΛ. κάνοντας λόγο για «αρκετές δυσκολίες».

Μεγαλύτερο πρόβλημα συνιστά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά νομική δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς «κάποιοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτό το ζήτημα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κόμματος.

Στη σημερινή σύσκεψη οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα περιμένουν την ενημέρωση από τον Πάνο Καμμένο, θα τοποθετηθούν και ύστερα αποφασίσουν.

"Casus Belli" αποτελεί για το κόμμα και το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, όπως υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη, που επικαλέστηκε την τοποθέτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κυβερνητικό συμβούλιο της Κυριακής.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει θέσει την κατάργηση του ειδικού ΦΠΑ στα νησιά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ίδιου και του κόμματος στην κυβέρνηση. «Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε off shore εταιρίες σε ακίνητα» σημείωσε χθες (Mega) ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός εξηγώντας ότι εάν ο κάτοικος του νησιού «χάσει το προνόμιο του χαμηλού ΦΠΑ θα προκληθεί να κάνει αυτό που κάνει για τις ιατρικές υπηρεσίες, να παίρνει το καράβι το πρωί και να πάει να ψωνίζει από απέναντι, -(βλέπε Τουρκία)- θα διαλυθούν οι τοπικές αγορές και θα κλείσουν τα νησιά».

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ!
 
«Βράζει» κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αρκετοί βουλευτές σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, δημιουργώντας πρόβλημα στην σταθερότητα της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σακελλαρίδη να δηλώνει ότι αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία πάμε σε εκλογές.

Την έντονη αντίδρασή τους έχουν εκφράσει Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Λαπαβίτσας, Διαμαντόπουλος, Κωνσταντοπούλου, Λεουτσάκος, Ζερδελής, αλλά και η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου