Το αντίστροφο του Ματζικέρτ οι εκλογές στην Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης, Τουρκία,
ΤΟ 1071 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ σταθμός, αφού η ήττα του στρατού του αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Ρωμανού Δ΄ του Διογένη (στη μάχη του Μαντζικέρτ) σήμανε την απαρχή της αντίστροφης μέτρησης για την καταστροφή όχι μόνο του ελληνισμού αλλά και όλων των άλλων αυτόχθονων και μη λαών της Ανατολής.

του Σάββα Καλεντερίδη

Κι αυτό γιατί η νοοτροπία του "συν-" που πρέσβευε ο ελληνισμός και επικρατούσε επί χιλιετίες στην Ανατολή, τη Βαλκανική αλλά και στη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου, που σήμαινε συνεννόηση, συνεργασία, συμμετοχή, συνοίκηση, συμμαχία και πόσα άλλα συν-, μια νοοτροπία που δημιουργούσε πολιτισμό και πλούτο, αντικαταστάθηκε με τη νοοτροπία των εκπορθήσεων, της αρπαγής του πλούτου, της καταστροφής του πολιτισμού και της λεηλασίας. 

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πολιτισμών της Ανατολής καθώς και τους βίαιους εξισλαμισμούς και εκτουρκισμούς, που τεκμηριώνει με θαυμάσιο τρόπο ο εκ των μεγίστων εν ζωή Ελλήνων Σπύρος Βρυώνης στο πόνημά του Η παρακμή του μεσαιωνικού ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η διαδικασία του εξισλαμισμού (1996, εκδ. ΜΙΕΤ), δεν σταμάτησε με την άλωση της Πόλης και της Τραπεζούντας. Τουναντίον, συνεχίστηκε επί αιώνες, ανακόπηκε για λίγες δεκαετίες με τα διατάγματα Χάτι Σερίφ (1839) και Χάτι Χουμαγιούν (1856), για να κορυφωθεί τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, οπότε βιώθηκαν οι γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. 

Στη συνέχεια η νοοτροπία αυτή συνέχισε να διακρίνει τις πολιτικές του τουρκικού κράτους στους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και στους μη τουρκικούς μουσουλμανικούς λαούς της Ανατολής. 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης Ιουνίου 2015 έξι εκατομμύρια (6.056.261) ψηφοφόροι, δηλαδή το 13,1% του συνόλου των ψηφοφόρων της Τουρκίας, δίνοντας την ψήφο τους στο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), για πρώτη φορά μετά την Άλωση της Πόλης και της Τραπεζούντας έδωσαν ένα άλλο μήνυμα προς τους λαούς που κατοικούν στη σύγχρονη Τουρκία αλλά και προς την ανθρωπότητα. 

Το μήνυμα αυτό είναι το ίδιο που επικρατούσε μέχρι το 1971 στην Ανατολή, είναι το μήνυμα που είχαν μεταδώσει οι Έλληνες με τις αποικίες τους στην Αιολία, την Ιωνία, την Δωρίδα, την Καρία, τη Λυκία, την Παμφυλία, την Κιλικία, την Καπαδοκία, την Παφλαγονία, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Πόντο. Είναι το μήνυμα του συν-, που σημαίνει συνυπάρχω, συνδημιουργώ, συνοικώ, συνεργάζομαι… 

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που έκανε σε ολόκληρη την Τουρκία, αυτό το μήνυμα έδωσαν και οι ψηφοφόροι που ψήφισαν το HDP. Στη Μερσίνα, το λιμάνι απ’ όπου ξεκίνησαν τα αποβατικά της εισβολής στην Κύπρο, 188.760 ψηφοφόροι έδωσαν το μήνυμα ότι είναι αντίθετοι στην εισβολή και κατοχή. Στη Σμύρνη 285.000 ψηφοφόροι είπαν όχι στην πυρπόλησή της που έγινε το 1922, και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι είπαν όχι στην Άλωση, τις εκπορθήσεις και τις λεηλασίες πόλεων, λαών και πολιτισμών! 

Αυτό το μήνυμα εκπέμπει επί δεκαετίες οι Αμπντουλάχ Οτζαλάν προς όλες τις κατευθύνσεις, με το τουρκικό κράτος να το αποκρούσει με λύσσα, εφαρμόζοντας την πολιτική των λεηλασιών και των καταστροφών σε 4.500 κουρδικά χωριά και προκαλώντας τον εκπατρισμό περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων Κούρδων και το θάνατο 40.000 ανθρώπων. 

Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, τα παιδιά του Δία, όπως μας αποκαλούσε, μόνο που όταν το έπραξε, το 1999, τα παιδιά του Δία ήταν απασχολημένα με το χρηματιστήριο, με το ξεπούλημα του Αιγαίου και γενικώς με τη λεηλασία της δύσμοιρης πατρίδας μας. 

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τη σύλληψή του, το ίδιο μήνυμα συνέχισε να στέλνει προς κάθε κατεύθυνση. Φυλακισμένος και υφιστάμενος με λεπτό τρόπο τα πιο σύγχρονα βασανιστήρια, μόνος κρατούμενος σε μια φυλακή, στην Καλόλιμνο του Μαρμαρά, έδωσε εντολή να δημιουργηθούν Ακαδημίες Πολιτικής στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Ντιγιάρμπακιρ, την Άμιδα των Ελλήνων, και αλλού, για να σπουδάσουν και να διδαχτούν πολιτική οι Κούρδοι αλλά και οι άλλοι λαοί της Ανατολής. 

Το τουρκικό κράτος, ο πιο αυθεντικός εκφραστής της νοοτροπίας των εξισλαμισμών και των αφομοιώσεων των εθνών και των λαών, αντέδρασε και έβαλε στη φυλακή του καθηγητές των Ακαδημιών. Όμως οι Κούρδοι και οι λαοί δεν το έβαλαν κάτω. 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, αγωνίστηκαν και στο τέλος πέτυχαν. Τώρα έχουμε τη μαγιά. Ελπίζουμε εκείνοι που πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν από τον βαθύ τους ύπνο να λάβουν το πραγματικό μήνυμα των εκλογών, για να μείνει στην ιστορία η 7η Ιουλίου 2015 ως αντίστροφη χρονολογία του 1071 και του Ματζικέρτ!
 πηγή: infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου