Τελεσιγραφική Συμφωνία σκληρών μέτρων ετοιμάζουν οι θεσμοί σε βάρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη «κορυφής» που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα, παρουσία του καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, στόχος της συνάντησης είναι η διαμόρφωση κοινής θέσης για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Βερολίνο πραγματοποιείται εν μέσω πληροφοριών ότι η πλευρά των δανειστών επεξεργάζεται κείμενο συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα.

Ξένος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως έναν τρόπος τερματισμού του αδιεξόδου.

Το ίδιο δημοσίευμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra.gr, επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε πως αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές πέρασαν το Σαββατοκύριακο για να συγκλίνουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική αξιολόγηση.

«Η κοινή θέση (των θεσμών) μπορεί να κοινοποιηθεί στον Τσίπρα από τους ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε εμμέσως τις πληροφορίες αυτές. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.

Η εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε (μίλησε για «εγγραφολογία») την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου εγγράφου συμφωνίας τύπου MOU (Memorandum of Understanding) -Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου