Αποκαλύψεις ΣΟΚ στην Επιτροπή για το Χρέος – Η «συνωμοσία» ΔΝΤ και ΕΕ! (vid)

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένονται τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που θα δοθούν στη δημοσιότητα το διήμερο 17-18 Ιουνίου, ενώ αποκαλυπτική προβλέπεται, τη Δευτέρα, η κατάθεση στην Επιτροπή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης θα επικεντρωθεί στην επίμαχη περίοδο 2009-2010, κατά την οποία δρομολογήθηκε η ένταξη της χώρας μνημόνιο. Υπενθυμίζεται, ότι, μετά από καταγγελίες του κ. Ρουμελιώτη, το 2012 είχε διαβιβαστεί δικογραφία στη Βουλή για διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για στελέχη της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή έχει στην κατοχή της έγγραφο που αποδεικνύει, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από τον Μάρτιο του 2010 ότι το τότε Μνημόνιο για την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους. Πρόκειται για ένα σχέδιο ιδιαιτέρως λεπτομερές και προγραμματισμένο, το οποίο δεν ανακοινώθηκε στα κοινοβούλια των δεκατεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δάνεισαν στην Ελλάδα, ή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κι αυτό, διότι υπήρξε παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος, τον Μάιο του 2010, όταν, δηλαδή, συνάφθηκε η συμφωνία, επισήμανε ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

Ο κ. Τουσέν αποκάλυψε επίσης ότι η Επιτροπή έχει επισημάνει, μέχρι στιγμής, πως ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010 ήταν απολύτως επιζήμιος, διότι θυσιάστηκαν τα δικαιώματα συνταξιοδοτικών ταμείων της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών που κατείχαν κρατικά ομόλογα. Ενώ, λοιπόν, συνέβαινε αυτό, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, που συμμετείχαν στο κούρεμα, έλαβαν ως αντιστάθμισμα 30.000.000.000 ευρώ, το οποίο προστέθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Διάσωση των τραπεζών, όχι της Ελλάδας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αποκαλυπτική ήταν και τη κατάθεση που έδωσε στην Επιτροπή, στα μέσα της εβδομάδας, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2014 διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Λεγκρέν υποστήριξε πως η συνταγή του μνημονίου που επιλέχθηκε για την Ελλάδα, όπως και το περίφημο PSI, έγιναν για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Όταν δε, οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα περί τα 40 δισ. ευρώ, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ τράβηξαν το «χαλί» και επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα που κανείς δεν φανταζόταν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους , υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λεγκρέν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό».
Εξήγησε δε, πως η περαιτέρω χρηματοδότηση διοχετεύεται απλώς για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους και περαιτέρω επιβολή μέτρων λιτότητας (ως προϋπόθεση επιπλέον χρηματοδότησης) και θα είναι προς όφελος της αποπληρωμής, και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού.

Όπως είπε ο κ. Λεγκρέν, όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα είναι πλέον αφερέγγυα και στελέχη του ΔΝΤ είχαν τοποθετηθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αντί να προχωρήσει αυτή η λύση και να παραταθεί η ημερομηνία λήξης του χρέους, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης -και πρωτίστως ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Νικολά Σαρκοζί, μαζί με τη γερμανίδα Καγκελάριο και τη βοήθεια του Ντομινίκ Στρος-Καν- αποφάσισαν να «προσποιηθούν» ότι η Ελλάδα είχε μόνο πρόβλημα ρευστότητας κι όχι φερεγγυότητας.

«Αυτό που έγινε ήταν η διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας κι όχι διάσωση της Ελλάδας. Η ροή των κεφαλαίων το απέδειξε αυτό. Εννέα από τα δέκα ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα πήγαν σε αποπληρωμή δανείου και δεν αξιοποιήθηκαν για το λαό της», σημείωσε, σύμφωνα πάντα με το altsantiri,gr, ο πρώην αξιωματούχος.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ, ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Βίντεο από την κατάθεση του Φιλίπ Λεγκρέν στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους - 11/06

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου