Το 3ο Μνημόνιο θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και λαϊκών κινητοποιήσεων!

Με τη συμφωνία, του "3ου Μνημονίου" να αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητα θρυαλλίδα ευρύτατων πολιτικών εξελίξεων ενισχύονται πλέον οι πιθανότητες κοινωνικών εκρήξεων και η χώρα οδηγείται αναπόφευκτα σε περιδίνηση με άγνωστες επιπτώσεις.

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ στην Αθήνα έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επώδυνη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της. Στην πλατεία Συντάγματος έγινε η πρώτη διαδήλωση με αφορμή τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία.

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματισθεί απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία.

«Είναι μία καταστροφική συμφωνία, αλλά εγώ το περίμενα γιατί εντός της ευρωζώνης δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βρούμε μία άκρη, γιατί οι άνθρωποι είναι γκάνγκστερς, είναι οικονομικοί δολοφόνοι, δεν υπάρχει περίπτωση», δήλωσε μια διαδηλώτρια.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την άρνηση βουλευτών και υπουργών να ψηφίσουν υπέρ των προαπαιτούμενων που κατατίθενται άμεσα προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η συμφωνία προκαλεί κλυδωνισμούς και στην κυβέρνηση:

Π. Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Πάρε πίσω τη συμφωνία έστω και στο και πέντε, η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία....

Να πάρει πίσω τη συμφωνία, έστω και το και πέντε, καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ δεν διευκρινίζει αν προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής. «Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία» επιμένει, ισχυριζόμενος ότι θα ακυρωθεί από το λαό.

«Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους ‘Θεσμούς’ είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας. Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και ‘οικονομικοί δολοφόνοι’» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

«Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα» τονίζει ο υπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ακούσει πρώτα τα στελέχη και τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων μικρότερων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία να ανοίξει τα χαρτιά του, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διαγραφών. Αλλωστε, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι μια απλή συνιστώσα, αλλά ιδρυτικό στοιχείο του κόμματος.

Πάνος Καμμένος: Ψηφίζουμε μόνο όσα συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών!

Χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου προσέδωσε στο κεντρικό πολιτικό τοπίο της χώρας η πλήρης μεταστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και η απόφασή του να διεκδικήσει και να επιτύχει συμφωνία με τους εταίρους, η οποία συνοδεύεται από την υλοποίηση ενός εξαιρετικά δύσκολου και απαιτητικού προγράμματος.

Πολλά θα εξαρτηθούν για τις εξελίξεις στις εσωτερικό πολιτικό μέτωπο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και τη στάση που θα υιοθετήσουν οι βουλευτές του μικρού κυβερνητικού εταίρου. Παράλληλα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα κόντρα στη συμφωνία

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της νέας συμφωνίας με τους δανειστές πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ομοσπονδίες εργαζομένων, αριστερές οργανώσεις και φοιτητικά κινήματα, για να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απαιτήσεις των εταίρων.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους της πλατείας Συντάγματος βρέθηκαν και μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε: «Ρήξη με τη λιτότητα πάση θυσία».

Μια μια γυναίκα από τους συγκεντωμένους θέλοντας να εκφράσει την αγανάκτησή της, έβαλε φωτιά σε σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή.

«Με πρόδωσε ο Τσίπρας. Με απογοήτευσε», έλεγε καθώς έκαιγε τη σημαία. Η γυναίκα, όμως, έβαλε φωτιά στη σημαία καίγοντάς την στους θάμνους στον περίβολο της Βουλής με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά. Ευτυχώς, όλοι αντέδρασαν άμεσα και έσβησαν γρήγορα τη φωτιά με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου