Δάνειο «γέφυρα» 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Ένα δάνειο ύψους 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το συντομότερο δυνατόν, για να γλιτώσει την χρεοκοπία αποκαλύπτει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ενώ η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung δημοσιεύει την ελληνική πρόταση που θα παρουσιάσει η Αθήνα σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αίτημα του πρωθυπουργού έχει σκοπό στην κάλυψη των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα η Sueddeutsche Zeitung αποκαλύπτει τη νέα πρόταση που θα καταθέσει σήμερα η Αθήνα στις Βρυξέλλες, η οποία σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα συμπίπτει με το σχέδιο το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, μια διαπραγματευτική πρόταση, η οποία στην ουσία, μοιάζει με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα» λέει το δημοσίευμα.

«Παρ' όλα αυτά η Αθήνα θέλει να επιβάλλει εξαιρέσεις στο ΦΠΑ και να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων» λέει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Αναφορικά με τα στρατιωτικά έξοδα, δεν θα υπάρξουν οι περικοπές που ζητούν οι δανειστές».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup προβλέπει ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Οπως γράφει η SZ: Εκτός αυτών, θα ζητηθεί να μην υπάρξει μείωση των αμυντικών δαπανών, κυρίως επειδή η κυβέρνηση σκέφτεται τους «δεξιούς, λαϊκιστές κυβερνητικούς εταίρους» και δηλώνει αντίθετη με οποιουσδήποτε περαιτέρω συμβιβασμούς σε σχέση με το στρατό. Επίσης η κυβέρνηση θα ζητήσει, διατήρηση του επιδόματος αλληλεγγύης για συνταξιούχους, αντίθετα με την πρόταση των Βρυξελλών που ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2019.
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου