Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η χώρα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ.Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε μεταξύ άλλων: «η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Χρειάζεται να κυβερνηθεί υπεύθυνα από μία κυβέρνηση που μόλις πριν 5 μήνες πήρε νωπή λαϊκή εντολή.
Όταν υπάρχουν σοβαρά διλήμματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν με μία δημοψηφισματική λογική. Οποιοδήποτε ερώτημα σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα ερμηνευθεί εξ αντικειμένου ως ερώτημα παραμονής ή όχι στην ευρωζώνη. Η αβεβαιότητα θα συνεχισθεί αντί να τερματιστεί. Η κυβέρνηση μόλις πριν 5 μήνες πήρε ξεκάθαρη εντολή για λύση εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης με πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση και όχι για ρήξη. 
Όταν κυβερνάς δεν πρέπει να εγκλωβίζεσαι αλλά πρέπει να προσαρμόζεσαι με βάση τις καινούριες συνθήκες για να μην έρθεις σε αδιέξοδα». Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι αυτή είναι και απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα της ΔΗΜΑΡ για την θέση του κόμματος σε περίπτωση που αποφασισθεί σήμερα από τη Βουλή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου