Η Ελλάδα “ματώνει” και ο ΣΥΡΙΖΑ… μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά!

Κύριοι της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς συνειδητά επιλέξατε τον δύσκολο δρόμο  του 3ου Μνημονίου. E, τότε στηριχτείτε στη μνημονιακή πλειοψηφία της βουλής, τους φυσικούς σας πολιτικούς συμμάχους, το νεοφιλελεύθερο group ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ κλπ.....

γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό το πρώτο εξάμηνο αναλώθηκε (!!!) σε  διαπραγματεύσεις με το BRUSSELS GROUP και το ATHENS GROUP τώρα στο HILTON. Προβλέπω ότι το τρέχων, δεύτερο εξάμηνο, θα αναλωθεί και αυτό σε άλλου τύπου διαπραγματεύσεις με το…. SYRIZA GROUP, μεταξύ πλειοψηφίας και Αριστερής Πλατφόρμας και των άλλων!
  
Οι γνωρίζοντες την αριστερά ξέρουν πολύ καλά ότι οι ιδεολόγο-πολιτικές διαπραγματεύσεις, τα μαγειρέματα στα “γκρουπούσκουλα”, και επίπονα είναι και χρονοβόρα. Το 17ωρο του Αλέξη στην… απομόνωση των Βρυξελλών είναι ελάχιστο αυτών που θα υποστεί από την βάσανο του “γόρδιου δεσμού” που καλείται να λύσει στο κυβερνόν κόμμα. Το δίλλημα «Σοσιαλδημοκρατία ή κομμουνιστική αριστερά» θα έχει σοβαρό πολιτικό κόστος στον Αλ. Τσίπρα, το κυβερνών κόμμα αλλά θα λαβώσει θανάσιμα και τον ήδη πληγωμένο ελληνικό λαό. 

Στα αδιέξοδα του 3ο Μνημόνιο, στα σκληρά του μέτρα, στις καθυστερήσεις, στην οικονομική δυστοκία, την ύφεση, στην ανεργία, στην φτώχια προστίθενται τώρα και τα ιδεολογικοπολιτικά αδιέξοδα του Αλ. Τσίπρα και του Σύριζα. Αδιέξοδα τέτοια που προφανώς θα μεταθέσουν για τον Σεπτέμβρη και την περάτωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. 

Το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι πιθανολογούμενες εκλογές μετά από αυτό, δημιουργεί "πολιτική αστάθεια". Πολιτική αστάθεια που προφανώς και θα εκμεταλλευτεί το Ευρωιερατείο των Βρυξελλών προκειμένου να  καθυστερήσει ή να αναστείλει την όποια συμφωνία. Χάνοντας όμως το “Μάνα eξ Βρυξελλών” (τη χρηματοδότηση) θα οδηγηθούμε για μια ακόμα φορά σε τραγικές καταστάσεις για την Ελλάδα και τον λαό της.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ κύριοι την χώρα και χειριστείτε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ σαν τέτοια, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ανεξάρτητα και αποσυνδεδεμένα από την κυβερνητική πολιτική. 

Κύριοι της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς συνειδητά επιλέξατε τον δύσκολο δρόμο  του 3ου Μνημονίου. E, τότε στηριχτείτε στη μνημονιακή πλειοψηφία της βουλής, τους φυσικούς σας πολιτικούς συμμάχους, το νεοφιλελεύθερο group ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ κλπ., και προχωρήστε στην.... εφαρμογή του. 

Μην μετατρέπεται την Ελλάδα, κύριοι της πλειοψηφίας, σε σκακιέρα στο…  παιχνίδι σας για να δικαιολογήσετε την πολιτική σας μετάλλαξη και την στροφή σας στην Σοσιαλδημοκρατία!

Κύριοι της συγκυβέρνησης επιτέλους ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ! Κυβερνήστε ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ο λαός υποφέρει και εσείς βαυκαλίζεστε με την δημοτικότητά του… ηγεμόνα!