Αλ. Τσίπρας από το Σύνταγμα: «Σας καλώ να γράψουμε μαζί σελίδες ανάτασης και ελευθερίας πείτε ΟΧΙ»

"Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά αν θα μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά για να το εάν θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, για το αν θα είμαστε ίσοι στην Ευρώπη", τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αποσπάσματα της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έφυγε πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες: χρειάστηκαν πάντως αρκετά λεπτά προκειμένου να προσεγγίσει τη διαδήλωση, καθώς σε κάθε βήμα, χωρίς υπερβολή, πολίτες τον σταματούσαν για τον ενισχύσουν στην κρίσιμη αυτή καμπή.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα και οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του λαού ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ να γράψουμε μαζί σελίδες ανάτασης και ελευθερίας πείτε ΟΧΙ», ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πρωθυπουργικής ομιλίας.
 
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ελπίδα, την αγωνία για το αύριο.
Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.

Η Ευρώπη των αξιών δεν εκβιάζεται. Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει τα βλέμματά της στραμμένα σε εσάς. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος. Δίνουμε μία ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει που την είχαμε παραμερίσει με μνημόνια.

Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά αν θα μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά για να το εάν θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, για το αν θα είμαστε ίσοι στην Ευρώπη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη. Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από το δημοκρατικό της κεκτημένο.

Πολίτες της Αθήνας, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και υπερήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και να γυρίσετε την πλάτη σε όσους σάς τρομοκρατούν. Και τη Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, θα πούμε ένα ΟΧΙ στο διχασμό και δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Παραμερίστε τις σειρήνες της τρομοκρατίας. Να αποφασίσετε υπερήφανοι για ένα μικρό λαό που πολεμά χωρίς σπαθιά, αλλά με το έχει το δίκιο με το μέρος του. Θα νικήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ό, τι και να γίνει, θα είμαστε νικητές. Οι απειλές ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία στην Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου