Από Σεπτέμβριο ο νέος αρχηγός της ΝΔ - Συμπεράσματα Πολιτικού Συμβουλίου

Σε καμiα περίπτωση δεν θα πρέπει μέσα στο καλοκαίρι να βιαστούν στη ΝΔ και να προχωρήσουν σε γρήγορες και ταχύτατες εσωκομματικές διαδικασίες χωρίς να έχει βρεθεί... ένα σοβαρό πρόσωπο, εκτός κομματικού σωλήνα, ανθρώπου που θα προέρχεται από την κοινωνία και την αγορά για να δώσει μια άλλη πνοή στην κεντροδεξιά. Η ΝΔ δεν έχει μπροστά της καμία εκλογική αναμέτρηση.

Έχει κατά συνέπεια χρόνο για να κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής. Ο Μεϊμαράκης επειδή διατηρεί άριστες σχέσεις με τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, γνωρίζει πολύ καλά την οργανωτική δομή του κόμματος και έχει μεγάλη ιστορία από τον πατέρα του στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο μπορεί να εξελιχθεί εκτός από μεταβατικός πρόεδρος, σε έναν νέο Αβέρωφ που θα κρατήσει συμπαγές το 20% της ΝΔ που εμφανίζεται να την επιλέγουν σήμερα.

Οι διαδικασίες διαδοχής θα πρέπει να ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο και μετά και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο. Πρόσωπο αυτοδημιούργητο από την κοινωνία και την αγορά και όχι φυσικά από τον κομματικό σωλήνα.

Οι εξελίξεις στη ΝΔ επειδή μεσολαβεί καλοκαίρι και δεν υπάρχει άλλη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να μετατεθεί από Σεπτέμβριο. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει νηφαλιότητα και να εκλεγεί ένας σοβαρός για να κρατήσει όρθια τη ΝΔ. Αυτή είναι η επιλογή και ας την σκεφτούν σοβαρά εκεί στην Συγγρού...


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε είναι τα εξής:

«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο.

Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου