Και τώρα κ. Πρωθυπουργέ η ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα για την ανασύνταξη του ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥ κράτος!

Η δημιουργία ΥΠΕΡ-Υπουργείου Εθνικής Ανασυγκρότησης  με αυξημένες αρμοδιότητες και στόχευση στην κοινωνική ανασυγκρότηση και ανασύσταση του λαβωμένου Κράτους Πρόνοιας και της παρακμιακής Δημόσιας Διοίκησης, κρίνεται αναγκαία....

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόλις τις τελευταίες μέρες “ξεπεράστηκαν” κάποια από τα βασικά προβλήματα που κρατούσαν τη κυβέρνηση παροπλισμένη και δέσμια των διαπραγματευτικών διαδικασιών.

Τις τελευταίες ώρες επιτεύχθηκαν στόχοι όπως η ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους εταίρους-δανειστές, η έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία των προαπαιτούμενων της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ,   το Eurogroup μόλις σήμερα έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση του ΔΑΝΕΙΟΥ-ΓΕΦΥΡΑ των 7 δις ευρώ και ο Μ. Ντράγκι προ ολίγου ανακοίνωσε την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΚΤ να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα του ELA στις ελληνικές τράπεζες.

 Η ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα, κ. Πρωθυπουργέ επιβάλλει στην κυβέρνηση νέο στρατηγικό σχεδιασμό που να ανακατευθύνει τις προτεραιότητές της στην κοινωνική ανασυγκρότηση, τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την επαναλειτουργία του ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ η ότι έχει απομείνει από αυτό! 

Η ανεργία, η φτώχεια, η κοινωνική ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης, ο έλεγχος των συνθηκών εργασίας, η πάταξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής πρέπει αντιμετωπισθούν άμεσα.  KΟΝΤΟΛΟΓΙΣ άμεση προτεραιότητα επιβάλλεται να είναι η επανεκκίνηση του παράλυτου και σμπαραλιασμένου από τις μνημονιακές παρεμβάσεις κράτους και των μηχανισμών του.

Τα 40 και πλέον μέλη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αρκετά να αντιμετωπίσουν αυτό το ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, οι θέση των υπουργών είναι στα υπουργεία τους και στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, ΟΧΙ “πρώτη θέση” στα πρωΪνάδικα της τηλεθολούρας, η κυβερνητική ενημέρωση ανήκει εξ ολοκλήρου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το υπουργείο Τύπου και μόνο σ’ αυτό!

ΑΠΟΨΗ του γράφοντος, και πρόταση στον πρωθυπουργό, είναι η δημιουργία ΥΠΕΡ-Υπουργείου Εθνικής Ανασυγκρότησης  με αυξημένες αρμοδιότητες και στόχευση στην κοινωνική ανασυγκρότηση και ανασύσταση του λαβωμένου Κράτους Πρόνοιας και της παρακμιακής Δημόσιας Διοίκησης, ο ανασχηματισμός που προτίθεσθε να κάνετε τις επόμενες σας δίνει αυτή τη δυνατότητα. 

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει πολλά αρνητικά και δύσκολα μέτρα αλλά υπάρχουν και σημαντικές ευκαιρίες, ας τις αξιοποιήσουμε για την Εθνική ΑΝΑΤΑΣΗ την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ!
spiros ganis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου