Ο Μ. Σουλτς ζητά την δημιουργία «ευρωπαϊκής κυβέρνησης»!

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε ότι «ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εκτίμησε ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας "ευρωπαϊκής" κυβέρνησης, (σ.σ.:"όχι ελληνικής!") καθώς υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους αρχηγούς των κρατών και τις κυβερνήσεις τους.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, ο Σουλτς υποστήριξε ότι «τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων».

Αυτός είναι και ο λόγος «που έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας Ευρωπαικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Σουλτς και έκανε ιδιίτερη αναφορά στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.

Τέλος, υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν πεθαίνει, παρά τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει. Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου