Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κ.Ε. να αποφασίσει διαρκείς συνεδριάσεις όλων των οργάνων»

Ζωή Κωνσταντοπούλου,
Κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα και ετοιμάζεται να φέρει μια μη βιώσιμη συμφωνία, τόνισε ενώ όπως είπε: «δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε» να κάνει κάτι τέτοιο.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι σε κοινωνία, λαό και ιστορία από εδώ και πέρα, προσδιορίζει η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ, σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και γι' αυτό «δεν μπορεί η συλλογικότητα να σφυρίζει αδιάφορα», όπως είπε, ενώ πρότεινε η Κ.Ε. να αποφασίσει διαρκείς συνεδριάσεις όλων των οργάνων και συστράτευση «για να αποτρέψουμε αυτό που δε θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποφύγουμε»
 «Ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε την συζήτηση στην Κ.Ε. η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, γιατί όπως υποστήριξε «δοκιμάζονται στην πράξη εκείνα που αποτέλεσαν το αξιακό, ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής μας συγκρότησης, δράσης και διαδρομής ως εδώ και της ευθύνης μας απέναντι στον λαό και την ιστορία από εδώ και πέρα» «Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι», σημείωσε, «αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της Αριστεράς να φέρει μέσα σε 14 ημέρες 3 απανωτά κατεπείγοντα, να ψηφιστούν σε λιγότερες από 24 ώρες, να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στην μνημονιακή ιστορία υπό το κράτος εκβιασμού κ επίδειξης δύναμης από τους δανειστές και παράλληλα να καλεί την Τρόικα και μάλιστα ενισχυμένη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη αλλάζει η ελπίδα έρχεται. Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο, λέγαμε, και δεν εννοούσαμε η ελπίδα να σβήσει στο κράτος εκβιασμού.

«Η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι τα σημερινά επιτακτικά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν «απερίφραστα» από το συλλογικό υποκείμενο «εγκαίρως και όχι ως επικήδειος».

Κατηγορούνται για παιδιαρίσματα όποιοι προσπαθούν να διαφυλάξουν τη δημοκρατική διαδικασία, ανέφερε και επισήμανε: «Να θυμόμαστε από που ερχόμαστε: "Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς", είπαμε.»

«Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε.»

«Για να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση, είπαμε και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα για να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός.»

«Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος, είπαμε και δεν μπορούσαμε να εννοούμε κάτι διαφορετικό απ'το ότι θα υπερασπιστούμε το λαό μας και το άρθρο 114 του Συντάγματος.»

«Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι, είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο the game is over του Τουσκ.»

Οι απαντήσεις, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, πρέπει να δοθούν από το συλλογικό υποκείμενο, τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη νομιμοποιήση να ψηφίσει το νέο μνημόνιο» επισήμανε.

«Μπορεί η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα από αυτό με το οποίο εκλέγηκε; Όχι.

Θα βρει η κυβέρνηση τον τρόπο να προστατέψει την κοινωνία από τα μέτρα του μνημονίου; Όχι.

Μπορεί η κυβέρνηση να καταπολεμήσει τη διαφθορά όταν ήδη με τα προαπαιτούμενα αναγκάστηκε να διατηρήσει στη θέση του τον διωκόμενο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και να εξυπήρετησει τις τράπεζες με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, έναντι των πολιτών; Όχι.»

«Όλα αυτά τα όχι μπορούν να συγκροτηθούν σε ένα σχέδιο απεγκλωβισμού από τα μνημόνια, πριν αλυσοδεθεί η χώρα σε ένα καινούργιο μνημόνιο. Θα έπρεπε να δουλεύουμε ήδη συλλογικά και συντεταγμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν έχει η Κυβέρνηση νομιμοποίηση, λαική εντολή, δημοκρατικό δικαίωμα να «μετατρέψει το ισχυρό Όχι σε Ναι», ενώ υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να ψηφιστεί το μνημόνιο και μετά να πάρει απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για στρατηγική έγκαιρου απεγκλωβισμού, «πριν αλυσοδεθεί η χώρα με τρίτο μνημόνιο». «Δεν έχει δικαίωμα η Κυβέρνηση να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τον Ελληνικό λαό σε τρίτο μνημόνιο», τόνισε ενώ ανέφερε  4 «εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας: ο  λαός και η αλληλεγγύη για Όλους, η επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους, η επιτροπή για τις Γερμανικές οφειλές και το γεγονός ότι η Αριστερά δεν έχει φέρει μνημόνιο».