Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Πόσα επενδύει η ΕΕ στην ανάπτυξη;

Η ΕΕ έχει αφιερώσει το 2015 στην ανάπτυξη και τη βοήθεια, προκειμένου να αναδείξει πόσο σημαντική είναι η αναπτυξιακή της πολιτική καθώς και ο ρόλος της....

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της μαζί είναι οι μεγαλύτεροι χορηγοί βοήθειας στον κόσμο. Μόνο το 2013, παρείχαν περισσότερο από το 50% των κρατικών ενισχύσεων, δαπανώντας 56,5 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της φτώχιας σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Δεκέμβριο του 2013, το ΕΚ ενέκρινε 51,4 δισεκατομμύρια για τις εξωτερικές δαπάνες της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.


Η ΕΕ έχει αφιερώσει το 2015 στην ανάπτυξη και τη βοήθεια, προκειμένου να αναδείξει πόσο σημαντική είναι η αναπτυξιακή της πολιτική καθώς και ο ρόλος της. Η ευρωπαϊκή βοήθεια πηγαίνει σε περισσότερες από 150 χώρες από το Αφγανιστάν μέχρι τη Ζιμπάμπουε, και σε πολλές από αυτές έχει καταφέρει να μειώσει τη φτώχια και να φέρει οικονομική ανάπτυξη.

Μόνο το 2013, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, η ΕΕ συνέχισε την οικονομική και πολιτική υποστήριξη της ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύτηκε 14,86 δισεκατομμύρια ή αλλιώς το 9% του συνολικού της προϋπολογισμού, στην εξωτερική αναπτυξιακή βοήθεια , με έμφαση στην παροχή βοήθειας στις χώρες και τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται για την αναπτυξιακή βοήθεια την περίοδο 2014-2020, είναι 51.419 δισεκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παροχή βοήθειας από την ΕΕ δεν κοστίζει περισσότερο από 0,08 ευρώ την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου