Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ‘τοξικών’ ΜΜΕ!

Στη σημερινή, 27 Ιουλίου, ατζέντα της επικαιρότητας κυριαρχεί η συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα για τη διαχείριση της εσωκομματικής κρίσης. ‘Άλλο θέμα που κυριαρχεί είναι αυριανή έναρξη διαπραγμάτευσης του Athens Group, κυβέρνηση με το “κουαρτέτο” των δανειστών, η φημολογία για νέο πακέτο προαπαιτούμενων, φημολογία όμως που διαψεύδει η κυβέρνηση.  Επίσης το «Varoufakis Gate» με τη θύελλα που προκάλεσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ με δηλώσεις του για το «Plan B’», μονοπωλεί την επικαιρότητα.
 γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΣΗΜΕΡΑ θα καταγράψω τον προβληματισμό μου για  τα διάφορα ύποπτα σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» που έντεχνα διοχετεύονται σε “τοξικά” ΜΜΕ από διάφορα διαπλεκόμενα κέντρα, οικονομικά και πολιτικά, που άμεσα στοχεύουν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να θίξουν την ήδη κλονισμένη εσωκομματική συνοχή του κυβερνώντος κόμματος και αφετέρου επιδιώκουν να επηρεάσουν αρνητικά τη λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποστερώντας τον από την αποδοχή που έχει το κυβερνόν κόμμα στην ελληνική κοινωνία.

«Lafazanis Gate» - Βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης!

Χρονολογικά πρώτο έρχεται το «Lafazanis Gate» ένα σενάριο που αρχικά ακούστηκε στην Βουλή των Ελλήνων από των βουλευτή του Ποταμιού, κ. Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας ότι,  «..κυβέρνηση και στελέχη του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους δουλεύουν το σχέδιο για να πάμε στη δραχμή…». Η δήλωση αυτή του κ. Χ. Θεοχάρη εντός ολίγων ωρών “μεταλλάχθηκε” από τα ΜΜΕ της διαπλοκής σε «Lafazanis Gate». Σύμφωνα με το σενάριο αυτό που πολύ γρήγορα αναδημοσίευσαν και πολλές ευρωπαϊκές “φυλλάδες” όπως οι FT κ.α, σύμφωνα λοιπόν με τα σενάρια αυτά το σχέδιο Λαφαζάνη… προέβλεπε (!!!) «σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Γιάννη Στουρνάρα, το άδειασμα των θησαυροφυλακίων της ΚτΕ από τα 22 δις ευρώ και στροφή στη Μόσχα για βοήθεια»!!!!

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Π. Λαφαζάνης αναφερόμενοι στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και στους Financial Times για το δήθεν σχέδιο Λαφαζάνη και “ Αριστερής Πλατφόρμας” περί δραχμής, τόνισαν ότι : “ σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα. Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης θα άξιζε η συμμετοχή του’’. Παραδίδουμε το δημοσίευμα των Financial Times (F.T) στην κρίση και στην χλέυη των αναγνωστών μας.

Εδώ θα πρέπει να πω ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του θέσεις ενάντια στα Μνημόνια, τη Φτώχια, τη Λιτότητα. Θέση του Λαφαζάνη είναι η επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα  σαν λύση και απαγκίστρωση από την ΕΕ και τους άρπαγες-δανειστές.   

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ηγετικό στέλεχος και συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του και την αγωνιστική του συνέπεια. Προσωπικά τον χαρακτηρίζω σαν τον “Νέστορα της Αριστεράς” πιστεύοντας ότι πολύ σύντομα θα αναδειχθεί μέσα από τους αγώνες και τη συνέπειά του σε ηγετική μορφή του Αντιμνημονιακού αγώνα και της απαγκίστρωσης  από το τυραννικό  ευρωιερτείο.

«Varoufakis Gate» - Η αλήθεια στη Βουλή

Οι “σχεδιασμοί” του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου το Plan B’ περιλάμβανε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». Σύμφωνα με τη φυλλάδα του Φαλήρου –όχι τυχαία- ο τέως υπουργός Οικονομικών περιέγραψε σε ομιλία του με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε “υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.”

Ιδιόρρυθμος όπως είναι ο Γιάννη Βαρουφάκης και λαλίστατος  δεν αποκλείω το ενδεχόμενο δικούς σχεδιασμούς και φαντασιώσεις να τις παρουσίασε σαν «πρωθυπουργικές εντολές». Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα εν προκειμένω, να δίνει εντολή για υποκλοπές των ΦΠΑ, Hacking στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Επέμβαση στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ κλπ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για κινδυνολογία, μυθοπλασία και πολύ πιθανόν πρόκειται για κλιμάκωση στον πόλεμο λάσπης κατά του Αλ. Τσίπρα που τελευταία έχει επιδοθεί, για δικούς του λόγους, ο Γ. Βαρουφάκης.

Πιθανόν ο Αλεξης Τσίπρας, ως όφειλε άλωστε, να έδωσε μια γενική οδηγία στον υπουργό του τον Οικονομικών για μια «εναλλακτική λύση» - Plan B', για την περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, αυτό όμως πολύ απέχει από τις μυθοπλασίες του Βαρουφάκη που αναγράφονται σε ντόπια και διεθνή “τοξικά” ΜΜΕ.

Δ. Μάρδας: «Το "plan B" του Βαρουφάκη δεν ήταν ποτέ μέρος της οικονομικής μας πολιτικής!»

Το "Σχέδιο Β" του Γιάνη Βαρουφάκη περί δημιουργίας ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, ποτέ δεν αποτέλεσε μέρος της οικονομικής πολιτικής, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

O N.  Μάρδας διευκρίνισε, πως δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες. "Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει λάβει τίποτα υπόψιν από όλα αυτά", πρόσθεσε, αρνούμενος να σχολιάσει τις κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη..

Όλα αυτά όμως θα φωτιστούν επαρκώς στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή μετά την Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 24 βουλευτές της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό για το σχέδιο Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου