Η κατάσταση στην Ελλάδα στο τραπέζι των 'BRICS' και του 'Οργανισμού συνεργασίας της Σαγκάης'!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ λεπτομέρειες σχετικά με τη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα- Πούτιν που σύμφωνα με το Κρεμλίνο ζήτησε η ελληνική πλευρά, δίνει ο βοηθός του Πούτιν, τονίζοντας ότι οι BRICS και ο Οργανισμός της Σαγκάης θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον βοηθό του προέδρου Πούτιν επί διεθνών ζητημάτων Γιούρι Ουσακόφ “έγινε συζήτηση γενικού χαρακτήρα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και για το ότι οι επαφές με τους Ευρωπαίους πιστωτές θα συνεχιστούν”, ενώ από ρωσικής πλευράς “εκφράστηκε υποστήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση, στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές Συνόδους Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και της Ομάδας των BRICS, που θα διεξαχθούν το διάστημα 8-10 Ιουλίου στην Ουφά της Ρωσίας, ο Γ. Ουσακόφ εξήγησε ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών των δύο Οργανισμών θα συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών τη διεθνή ημερήσια διάταξη και εδικότερα «την κατάσταση στην Ελλάδα, στην Ουκρανία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ιστοσελίδα ellada-russia.gr.

Μέλη του Οργανισμού της Σαγκάης είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες Καζαχστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν. Καθεστώς παρατηρητή έχουν η Ινδία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Μογγολία. Μέλη των BRICS είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου