Στάινμαιερ: Καταστροφικό το μήνυμα του Grexit! - Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα προτείνει ο Μάρτιν Σούλτς!

ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.

«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα προτείνει ο Μάρτιν Σούλτς

ΣΥΜΦΩΝΑ με την εφημερίδα Die Welt o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση της Ελλάδας, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να καλύψουν έστω τις στοιχειώσεις τους ανάγκες, όπως αγορά φαρμάκων, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας!

Την προειδοποίηση του πως μπορεί να ξεσπάσει μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα μετά το δημοψηφίσματα εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς η Ε.Ε. πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου