Κώστας Καραμανλής: Την Κυριακή λέμε «NAI» (vid)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λέμε «NAI» στην Ευρώπη είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του εκτιμώντας ότι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας «σφάλουν».

Όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας "όχι" ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επικράτηση του "όχι" θα ερμηνευτεί ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης.

Αναγνώρισε πως η "Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της και οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως σφάλματα κάναμε και εμείς".

Όμως, συνέχισε, "η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, τυχόν έξοδος μας θα έχει αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, ειδικά από τους πιο αδύναμους".

Και υπογράμμισε: "Όποιος έχει μεγαλώσει στη δύσκολη και ασταθή αυτή γωνιά του κόσμου, ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο".

Σημείωσε, ακόμη, πως έκανε την παρέμβαση αυτή όχι από κάποια προσωπική επιδίωξη, αλλά από υποχρέωση να πει την αλήθεια.

"Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Την Κυριακή λέμε 'ναι' στην Ευρώπη, με συναίνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνημα" κατέληξε.

Δείτε το βίντεο του μηνύματος του πρώην πρωθυπουργού,


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου