Αλ. Τσίπρας: «Το 'ΟΧΙ' είναι εντολή για επίπονη προσπάθεια και πίεση για καλύτερη λύση» (vid)

Κάλεσμα στους πολίτες να μην ακούσουν τις σειρήνες της καταστροφής και να πουν «όχι» την Κυριακή απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του. Χαρακτήρισε την λαϊκή ετυμηγορία ισχυρότερη από την βούληση της κυβέρνησης.

«Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συμφωνία ή μία βιώσιμη λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από την ευρωζώνη. Το όχι, είπε, δεν είναι ένα απλό σύνθημα αλλά εντολή για μια επίπονη προσπάθεια και πίεση για καλύτερη λύση.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «παραμένουμε στο τραπέζι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα». ενώ ανέφερε ότι μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος.

Τόνισε δε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Με σκληρές εκφράσεις χαρακτήρισε "ακραίους" τους ευρωπαϊκούς κύκλους που αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαράδεκτο σε αυτήν την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες.

Οφείλουμε εξηγήσεις είπε στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται αλλά διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας γίνεται ακριβώς για την προστασία των δικών τους δικαιωμάτων.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δόθηκε τελεσίγραφο για την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν μισθοί και συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τελεσίγραφο χωρίς πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση. Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης, υπογράμμισε. «Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη» συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου