«Ανάσα» στο χρηματιστήριο, εξομάλυνση της αγοράς!

Η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου δείχνει εικόνα εξομάλυνσης της αγοράς, με πτώση 1,2% έκλεισε ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 660 μονάδες...

Εικόνα σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού τα «χρώματα» επέστρεψαν στο ταμπλό. Εξαίρεση ο τραπεζικός κλάδος, που έκλεισε για δεύτερη συνεχή ημέρα στο limit down. Η σημερινή σταθεροποίηση  γεννά ελπίδες για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα,
αν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαμηνύει ότι η απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων θα διαρκέσει, τουλάχιστον, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε:  «Η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου δείχνει εικόνα εξομάλυνσης της αγοράς, μετά από ένα μήνα χωρίς συναλλαγές.»

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια» και το «στήσιμο» του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 18 Αυγούστου, αφού, όπως δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο –γέφυρα.