Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Δώστε άμεσα απάντηση στο θέμα των εκλογών

Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αλλά να γίνονται όταν πρέπει. Αν γίνουν τώρα εκλογές μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και να χρειαστούμε ακόμα χειρότερο μνημόνιο.

ΘΕΛΕΤΕ να κάνετε εκλογές; Κάντε τις, το μήνυμα του επικεφαλής της Ν.Δ. Εκτίμησε, πάντως, ότι αν υπάρξουν κάλπες η οικονομία θα μπει σε αστάθεια. Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις επόμενες ψηφοφορίες. Ομάδες εργασίας για επεξεργασία του Μνημονίου.

Σήμερα εκβιάζεται το κοινοβούλιο. Θα μου πει ο πρωθυπουργός ότι το έχουμε κάνει και εμείς. Ναι, αλλά εμείς κριθήκαμε στις εκλογές, τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του.

Στάθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σημείωσε ότι κάποιος την πρότεινε. Βλέπουμε την πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής. Πάμε για την πλήρη διάλυση της χώρας, αλλά αυτό η ΝΔ θα το σταματήσει.

Είναι σουρεαλιστική η εικόνα. Ο πρωθυπουργός δίνει τη εικόνα του καλού παιδιού που μάχεται ενώ όλες οι επιλογές που έγιναν είναι λάθος. Εχετε αναλογιστεί σε τι φταίτε; Ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα και απαρίθμησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη διαπραγματευτική ομάδα.

Δεν θα κάνουμε πρόταση μομφής στην πρόεδρο της Βουλής και δεν θα εμπλακούμε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα.

Αν αποφασίσετε εκλογές είναι δικό σας θέμα. Σας λέω όμως ότι οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω γιατί η διαδικασία θα μας οδηγήσει στο να χάσουμε δυο μήνες σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας.

Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αλλά να γίνονται όταν πρέπει. Αν γίνουν τώρα εκλογές μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και να χρειαστούμε ακόμα χειρότερο μνημόνιο.

Πρέπει να κλείσετε το θέμα τη Δευτέρα το πρωϊ. Θέλετε να τις κάνετε; Κάντε τις, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Από εδώ και πέρα θα εξετάζουμε το κάθε θέμα ξεχωριστά και θα ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους θεσμούς γιατί μαθαίνουμε ότι πολλές προτάσεις που περνούν είναι δικές σας, είπε στον Αλέξη Τσίπρα.

Ομάδες εργασίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα euro2day.gr, ότι πλέον τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ΑΝΕΛ είναι μνημονιακοί. Παράλληλα προανήγγειλε τη σύσταση ομάδων εργασίας από το κόμμα με στόχο να εξεταστούν εναλλακτικές επιλογές στα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο. Αυτά θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ σημείωσε.

Εκανε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των αγροτών και το φορολογικό, ενώ μίλησε για συμφέροντα στο εξωτερικό που θέλουν να καταστρέψουν την ελληνική παραγωγή (γάλα κ.τλ.).