Οι καιροί ου μενετοί… σύντροφοι της Αριστεράς! Γρηγορείτε!

Blog συντάκη, Σπύρος Γκανής,
Το 3ο Μνημονίου, η κατεδάφιση του κράτους-πρόνοιας, η ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία και οι επερχόμενες Εκλογές, αλλάζουν άρδην τις κοινωνικο-οικονομο-πολιτικές συνθήκες επιβάλλοντας την οικοδόμησημενός Αντιμνημονιακού-Αντιευρωενωσιακού Μετώπου Διακυβέρνησης της χώρας….

   γραφει ο Σπύρος Γκανής

ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ εκλογών που μεθοδεύει η πλεοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτύχει τον κομματικό και ιδεολογικό του “εξαγνισμό” από την Αριστερή Πλατφόρμα και τις άλλες “ενοχλητικές” συνιστώσες, "εξαγνισμό" που επιβάλει το Ευρωιερατείο των Βρυξελλών, οι πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας δημοκρατικές-προοδευτικές δυνάμεις απαντούν με συσπείρωση
για την δημιουργία του εναλλακτικού Αντιμνημονιακού-Αντιευρωενωσιακού μετώπου Διακυβέρνησης της χώρας.

Σοσιαλιστικά και Κομμουνιστικά κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και ομάδες, ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αθροιστικά ξεπερνάει το 15% προετοιμάζει τον πολιτικό φορέα που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ φιλοδοξεί και στοχεύει να εκφράσει το 36% του του λαού μας που βλέπει σαν λύση στην κρίση την επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα και ακόμα το 62% του Αντιμνημονιακού – «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. 

Ιδεολογικοπολιτικά ο νέος φορέας ή συνασπισμός, αναμένεται να οροθετηθεί στα Αριστερά του πολιτικού φάσματος, με σαφείς σοσιαλιστικές αναφορές και προκαθορισμένους στόχους την Έξοδο από την Ευρωζώνη και Επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Πολιτικός φορέας τέτοιος με ρεαλιστικό Κυβερνητικό πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης με στόχους για την απαγκίστρωση της χώρας από την δικτατορία του Ευρωιερατείου του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
 
Ο ευρύς αυτός Αντιμνημονιακός-Αντιευρωενωσιακός Συνασπισμός, κατά την άποψη του γράφοντος, μπορεί να συστεγάσει την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη, το Σχέδιο Β’ του Αλ. Αλαβάνου, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ του Διμ. Καζάκη, την ΔΡΑΧΜΗ 5* του Θόδωρου Κατσανέβα, οι Ενεργοί Πολίτες του Μ. Γλεζου, η Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μ. Θεοδωράκη, η ΚΟΕ, το ΔΗΚΚΙ, ο Νέος Αγωνιστής, η ΑΚΟΑ, η ΚΕΔΑ, οι Ριζοσπάστες Οικολόγοι και δεκάδες χιλιάδες, τολμώ να πω, ανένταχτους  αριστερούς πολίτες της χώρας. 

 Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής η ομάδα και η οργανωτική βάση της Αριστερής Πλατφόρμας προετοιμάζεται για τη δημιουργία του «κόμματος της δραχμής» - ενώ βρίσκεται ακόμα τυπικά κάτω από τη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια και φαίνεται να βρίσκει… σύμμαχο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει τον εναλλακτικό δρόμο του εθνικού νομίσματος.

Ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σύμφωνα με το Βήμα, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.