Κυβέρνηση: Αύριο ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας!

Έτοιμη για συμφωνία στις 18 Αυγούστου είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να μιλήσει για την πλευρά των εταίρων...
Η κ. Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης και από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας "με λεπτομέρειες".   Εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της συνόδου κορυφής και από τα δυο μέρη τότε μέχρι τις 18 Αυγούστου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.

"Από τη μεριά μας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τηρηθούν, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μπει σε μια σκληρή διαδικασία, έχουμε κάνει σκληρές επιλογές προκειμένου να μην συμβεί στη χώρα το χειρότερο και είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τη συμφωνία κατά το δυνατόν, βεβαίως με σκληρή διαπραγμάτευση που συνεχίζεται καθημερινά μέχρι την τελευταία στιγμή", σημείωσε.

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε πάντως ότι η εμπειρία δείχνει ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις επιτείνονται ενώ έκανε λόγο "για ισχυρούς κύκλους που θέλουν τη χώρα εκτός ΕΕ για οικονομικούς λόγους".

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ύπαρξη ενός "λόμπι δραχμής" αποτελούμενου από ξένα συμφέροντα τα οποία όπως είπε είναι διαπλεκόμενα με ντόπια συμφέροντα. "Το πότε θα έχουμε και αν πολιτικές εξελίξεις θα ήταν λάθος να υπάρξει ένα σχέδιο για αυτό σήμερα", είπε ερωτηθείσα για το εάν αναγνωρίζει την διατήρηση της ανάγκης των 120 βουλευτών.