Ένωση Κεντρώων: «Ζητάμε την τρίτη θέση σε ψήφους για την συγκρότηση κυβέρνησης με το πρώτο κόμμα ….»

Ενωση Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης,

Η πολιτική απαιτεί τίμιες και ξεκάθαρες θέσεις και πρωτοβουλίες. Οι κάθετες αρνήσεις δεν αρμόζουν στην ιστορία της 'Ένωσης Κεντρώων.....


Η Ενωση Κεντρώων, δεν ζητά ανάληψη υπουργείου και ανάληψη θέσεων στην Κυβέρνηση, αλλά ποσοστό ικανό να επηρεάσει θετικά την οικονομική ζωή της Ελλάδας, μέσω της παρουσίας της στη Βουλή των Ελλήνων και μέσω της στήριξης οποιασδήποτε κυβέρνησης που θα υιοθετήσει τις θέσεις μας για κάθαρση και θα τις φέρει εις πέρας.

Η στοχευμένη αναδημοσίευση, τονίζεται στο Δελτίο Τύπου, αποσπασματικών δηλώσεων που παραποιούν το σύνολο των θέσεων μας και των προγενέστερων δηλώσεων μας (σχετικά με την στήριξη της Ε.Κ στον ΣΥΡΙΖΑ), αντικατοπτρίζει την ανασφάλεια όλων όσων δεν επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την Ελλάδα μας.


Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου της 'Ενωσης Κεντρώων


«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Γραφείο Τύπου της 'Ενωσης Κεντρώων, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση, στα μεμονωμένα σχόλια άρθρου της εφημερίδας Real News, αναφορικά με δηλώσεις του προέδρου της Ε.Κ κ. Βασίλη Λεβέντη για πιθανή στήριξη κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η 'Ενωση Κεντρώων ζητά από τον Ελληνικό λαό όχι απλά μια θέση στη Βουλή, αλλά ως τρίτο κόμμα σε ψήφους να είναι σε θέση να αναλάβει πρωτοβουλία για την συγκρότηση κυβέρνησης με το κόμμα που θα έρθει πρώτο στην προτίμηση των φηφοφόρων.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα υποστεί μια πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η τακτική των μνημονίων, χωρίς έξοδο από την κρίση και με συντήρηση όλων των παθογενειών της Ελληνικής Οικονομίας που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Η 'Ένωση Κεντρώων, επιθυμεί διακαώς την επιστροφή της χώρας σε οικονομική άνοδο και εθνική αξιοπρέπεια, μέσω ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, όπως περιγράφονται ακολούθως και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
  • Απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1.000 €.
  • Απαγόρευση δεύτερης και πλέον σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των 1.000 € / μήνα.
  • Περικοπή σύνταξης για όσους διαθέτουν εισοδήματα άλλα, ικανά να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.
  • Απόλυση όλων των αργομίσθων από το δημόσιο.
  • 'Άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι (κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών).
  • Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη.
  • Μέγιστη υπηρεσία στην Πρωθυπουργία οι δύο θητείες.
  • Την άμεση απόλυση από τη Bουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές. (Υπολογίζονται σε 1200 άτομα).
  • Πρόσληψη στη Βουλή νέων υπαλλήλων μόνο μέσω Α.Σ.Ε.Π.
  • Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2.000 € μηνιαίως. 
  • (Για ποσά κάτω των 2.000 € το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή).
  • Κατάργηση διπλοθεσίας και πολυθεσίας και απαγόρευση στο ίδιο πρόσωπο να παίρνει πλέον της μιας σύνταξη.
  • Ζητάμε όλοι οι 'Ελληνες πολίτες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 τους χρόνια, με μόνη εξαίρεση τους ασθενείς.
  • Αύξηση του ΦΜΑΠ και του φόρου κλίμακας για έσοδα από ενοίκια σε οικογενενειακές μερίδες διαθέτουσες πλέον των τριών κατοικιών.
  • Μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων, όπως των : Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών.
  • Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία, κόμματα και βουλευτές, στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. (υπολογίζονται σε 12.000 άτομα). 
  • Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με κάθε μέσο και θέσπιση γενναίων κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.
Η 'Ενωση Κεντρώων, δεν ζητά ανάληψη υπουργείου και ανάληψη θέσεων στην Κυβέρνηση, αλλά ποσοστό ικανό να επηρεάσει θετικά την οικονομική ζωή της Ελλάδας, μέσω της παρουσίας της στη Βουλή των Ελλήνων και μέσω της στήριξης οποιασδήποτε κυβέρνησης που θα υιοθετήσει τις θέσεις μας για κάθαρση και θα τις φέρει εις πέρας.

Η πολιτική απαιτεί τίμιες και ξεκάθαρες θέσεις και πρωτοβουλίες. Οι κάθετες αρνήσεις δεν αρμόζουν στην ιστορία της 'Ένωσης Κεντρώων.

Η στοχευμένη αναδημοσίευση αποσπασματικών δηλώσεων που παραποιούν το σύνολο των θέσεων μας και των προγενέστερων δηλώσεων μας (σχετικά με την στήριξη της Ε.Κ στον ΣΥΡΙΖΑ), αντικατοπτρίζει την ανασφάλεια όλων όσων δεν επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την Ελλάδα μας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της 'Ένωσης Κεντρώων (www.antidiaploki.gr) μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις μας θέσεις για την Ελληνική κρίση και την εθνική οικονομία.

Γραφείο τύπου 'Ένωσης Κεντρώων»