Μ. Γλέζος: «Καλώ ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες να συνέλθουν και να αντιδράσουν...»

Μανώλης Γλέζος,

Στα τρία είναι σήμερα χωρισμένο το ενιαίο κόμμα. Το ένα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, το άλλο είναι με τον Λαφαζάνη και το τρίτο είναι η ΚΟΕ», είπε το πρωί ο Μανώλης Γλέζος.... 


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ο ίδιος θα στηρίξει τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" κάνοντας σαφή λόγο στη σημασία να ακουστεί η φωνή των οργανώσεων του κόμματος. "Θα είμαι με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ιδρύσαμε και με όλες τις δυνάμεις που το ιδρύσαμε και με εκείνες που θέλουν τα οράματα που είχαν ειπωθεί και καταγραφεί τότε", είπε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από πολιτικές συνάμεις και στην πορεία αποφασίστηκε ένα μέρος τους να γίνει ενιαίο κόμμα, τώρα το ενιαίο κόμμα έχει διασπαστεί στα τρία, είναι αυτοί που διοικούν το μέγαρο Μαξίμου, η ομάδα του Λαφαζάνη και είναι και η ομάδα της ΚΟΕ", τόνισε.

Αναφορικά με την πιθανότητα συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι "για μένα η μορφή του νομίσματος δεν είναι καταλυτική για το ρόλο του νομίσματος" και πως "εάν ο αγαπητός Παναγιώτης θεωρεί ότι η μορφή του νομίσματος ανατρέπει το ρόλο του νομίσματος να μας το πει".

Τόνισε ότι είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην "απαράδεκτη αυτή συμφωνία", "ευθύνη ακόμα περισσότερο του ΣΥΡΙΖΑ". «Η συμφωνία είναι απαράδεκτη, υποδουλώνει τον ελληνικό λαό για χρόνια ολόκληρα, καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες να συνέλθουν και να αντιδράσουν», συπλήρωσε ερωτηθείς.

Για τη συμφωνία εκτίμησε ότι "υποδουλώνει τον ελληνικό λαό για γενεές ολόκληρες" και πως "έχουμε δικαίωμα να υπουδούλωσαμε τον ευατό μας, δεν έχουμε δικαίωμα να υποδουλώσουμε των άλλων και δεν έχουμε δικαίωμα κανένα απολύτως να υποδουλώσουμε τις επόμενες γενιές".

Κάλεσε σε αντίδραση στις επιλογές του ενιαίου κόμματος, διευκρινίζοντας ότι "κατά πόσο στο ενιαίο κόμμα έχει ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι άλλο θέμα", "έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν και όλοι που ανήκουν στην ηγεσία του ενιαίου κόμματος". 

«Εξακολουθώ να έχω τις ελπίδες μου ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απεγκλωβιστεί από ορισμένες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο κυβερνητικό σχήμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα δώσει την δυνατότητα στην Αριστερά» είπε το ιστορικό στέλεχός της.  

"Καλώ τους πολίτες να αντιδράσουν. Πρώτα πρώτα τους ίδιους τους παράγοντες του ενιαίου κόμματος να συνέλθουν", σημείωσε ο κ. Γλέζος εκφράζοντας την ελπίδα ότι "ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιληφθεί ότι θα πρέπει να ταυτιστεί με την ιστορία" και ότι "θα απεγκλωβιστεί από ορισμένες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα στο μέγαρο Μαξίμου".