Μάχη ψήφο με ψήφο μέχρι τις κάλπες - Ο δικομματισμός υπερβαίνει το 60%!

ΑΝΕΛ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ,
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ρευστή και αμφίρροπη παραμένει η εκλογική μάχη τρείς μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.

Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ΚΑΠΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%

Αλλες δημοσκοπήσεις


Δημοσκόπηση της Prorata

Διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, Αλλο 2%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 15%.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 
Μισή μονάδα μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αποσπά το 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, το Ποτάμι 5%, η Ένωση Κεντρώων 4%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 6%.

Δημοσκόπηση της Alco 

Σε δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3%, ΝΔ 25% και η Χρυσή Αυγή 6,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10%, ενώ ένα 5,3% ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis η ΝΔ συγκεντώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ. 

 πηγή: tovima.gr